Leaseplan velger Mekonomen

Dette kan bety et gjennombrudd for Mekonomen Fleet i Norge, mener konsernsjef Håkan Lundstedt (bildet) i Mekonomen.

Publisert Sist oppdatert

Leaseplan er i sluttforhandlinger med Mekonomen om en avtale om verkstedtjenester og service. Mekonomen kaller dette "et gjennombrudd".

Adm direktør Anders Ree-Pedersen i Leaseplan bekrefter at de har forhandlet med flere verkstedkjeder om et samarbeid.

Vi er nå i sluttforhandlinger med Mekonomen, sier han.

Konsernsjef Håkan Lundstedt i Mekonomen mener at dette kan bety et gjennombrudd for Mekonomen Fleet i Norge.

- Vi har lenge satset på firmabiler (fleet) i Sverige. Der er Leaseplan kunde og vi ønsker å tilby de samme tjenestene i Norge, sier han.

- Det er etablert en egen Mekonomen Fleet avdeling, som får egen norsk avdeling. Vi vet at firmakunder har spesielle krav og ønsker.

Lundstedt understreker at avtalen med Leaseplan i Norge foreløpig ikke er underskrevet, men bekrefter at de er inne i sluttforhandlinger.

Ikke for alle kunder
Mekonomen-avtalen vil, etter det Bilnytt.no kjenner til, gjelde for enkelte biltyper og enkelte kunder.

Det er ikke klart hvor mange av de 37.000 bilene Leaseplan har i sin portefølje som vil benytte kjedeverksteder.

Dette blir første gang landets største bileier gjør avtale med en kjede av ikke-merkeforhandlere om service- og mekanisk arbeid. Til nå har de kun kjøpt tjenester hos merkeforhandlere.

Leaseplan har i flere år hatt avtaler med skadeverksteder.

Mekonomen deler kjeden
Mekonomen kjøpte i mars i år Sørensen og Balchen og deres kjede BilXtra. De har tidligere presentert planer for betydelig ekspansjon i Norge.

I Sverige har Mekonomen satset stort på firmabiler og er blant annet verksted for Stockholms-polisens biler. I Stockholm har de etablert et døgnåpent verksted. Dette betjener særlig firma- og næringsbiler.

Mekonomen har tidligere uttalt at de i større grad ønsker å betjene nyere biler, fra 0 til 3 år.

Etter det MotorBransjen kjenner til, vurderer Mekonomen å skille ut verksteder i en "business-gruppe" som særlig skal betjene firmabiler.

Konseptet skal omfatte de største og mest moderne verkstedene i kjeden, hvor mange vil ha utvidet åpningstid. Det vil bli denne delen av kjeden som særlig skal betjene kunder som Leaseplan.

Powered by Labrador CMS