Nokian selger mer - og tjener mer

Den finske dekkprodusenten økte omsetningen med over 40 prosent i første halvår. Resultatet ble mer enn doblet. De går vinteren i møte med rekordstore ordrebøker.

Publisert Sist oppdatert

Nokian Tyres omsatte for 628 millioner euro (ca 4,9 milliarder NOK) i første halvår i år, mot 444 millioner euro i fjor.

Driftsresultatet ble på 166 millioner euro (1,3 milliarder NOK), mot 82 millioner euro i fjor.

- Salget i våre primærmarkeder har vokst kraftig. Lanseringen av våre nye sommerdekk har vært en suksess og vi økte markedsandelene i alle de viktigste markedene, spesielt i Russland og i Norden, sier, sier Kim Gran, president og CEO i selskapet.

- En bedre salgsmiks kombinert med økte priser har gitt en kraftig forbedring av våre marginer, til tross for en betydelig økning i råvareprisene.

- Vi har fortsatt å utvide vårt distribusjonsnett som planlgt med Vianor, som nå har mer enn 800 utsalg, sier Gran.

Produksjonsanlegget i Russland startet som planlagt i sommer og anlegget i Nokia er tilbake til 7 dagers uke fra august.

Gode utsikter
- Utsiktene 2011-salget er gode. Lagrene av alle våre kjerneprodukter er fortsatt små, både hos Nokian Tyres og i utsalgene, sier han.

- Våre ordrebøker har nådd rekordnivå og vår salgsvekst følger opptrappingen av produksjonen.

Han mener at himmelen synes rimelig klar, men ser noen skyer. De vises i form av kostnadsøkninger, som høyere priser på råstoff, tilgjengelighet og generell usikkerhet i den globale økonomien.

- Til tross for utfordringene stoler vi på å kunne foreta valg som vil forbedre vår produktmiks, produktivitet og lønnsomhet, sier Nokian-sjefen.

Powered by Labrador CMS