3000 hester er den nye standarden

Ikke før er de første testrapportene om den nye 2000-hesters Pininfarina Battista ute, før en som også gjerne vil være med på leken forteller om sin kandidat. Med 3000 hester for sikkerhets skyld.

Publisert

Det dreier seg om Arash som vi har møtt med jevne mellomrom før.

Han har åpenbart flere utgaver av sin grunnkonstruksjon som ble vist som Imperium Concept i fjor sommer. Mye tyder på at betegnelsen blir AFX hvis og når bilen settes i produksjon.

Imperium E kommer med en motor på beskjedne 600 kW. I dyrespråket heter det 816 hk.

I den som heter bare Imperium finner man to av disse motorene, som forresten veier 18 kg hver.

Og så har vi dagens siste da, Imperium S. Der har man en av disse motorene ved hvert hjul – det vil si at man har 3.264 hester å temme.

Bilene bruker en 800 volts arkitektur, har selvfølgelig væskekjølt batteripakke og skryter ikke av spesielle finesser når det gjelder celle-avdelingen.

Derimot forteller de at du kan velge mellom 50 eller 100 kWt kapasitet.

Ingen av dem høres særlig overbevisende ut dersom du skulle tenke deg en tur til sommerhuset på Rivieraen.

Les om da Pininfarina Battista besøkte Oslo

Lovende er det imidlertid at Arash presiserer at de jobber hardt for å holde vekten nede. Med karbon monococque og 21-tommers hjul (bak i hvert fall) holder de allikevel vekten på mellom 900 og 1150 kg. Men den store batteripakken legger på ytterligere 450 kg.

Dersom du nøyer deg med det mindre Sprint-størrelse batteriet, øker du med 250 kg.

For de av dere som lurer på om dere kommer frem til hytta med denne, er det kanskje en trøst å vite at den leveres med varmepumpe.

Og hva kan man si om utseendet annet enn at det følger alle vedtatte sannheter om superbiler. Uansett hva slags motorer de har og hvor de er plassert, skal det se ut som verdens sentralmotor.

Det gjør det her også.

Ikke overraskende skal bilene bygges i sterkt begrensede, nummererte opplag.

Powered by Labrador CMS