img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Ford Mondeo
BILTEST: Med samme motor, men forskjellig utgangspunkt, møtes Volvo, Peugeot og Ford til kamp om familiens gunst!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2015).

FB TWEET RSS
FB TWEET
annonse

- Innledning
 

Norske bilkjøpere har hatt et litt ambivalent forhold til Ford om vi ser bakover i tiden.

Fra å være disponentbilen i tiden da vi kjørte Granada og Consul, til en noe mer rufsete tilværelse gjennom fiskemunn-perioden som kuliminerte med siste generasjon Scorpio. I dag utpreger imidlertid merket seg med imponerende kjøreegenskaper og en stadig stigende kvalitetsfølelse når det kommer til interiør.
 
Mondeo er en stor bil. Særlig når du begynner å se på ting som bakseteplass og bagasjerom. Likevel må den se seg slått i antall liter av begge konkurrentene i denne testen, men uten at det har noen særlig betydning – plassen er nemlig lett å utnytte, ikke minst på lengden som bare er en drøy centimeter kortere enn V70.

I baksetet er det bra med plass, rundt fem centimeter mer enn i V70, noe som faktisk ikke er helt ubetydelig om du skal ha voksne personer sittende der, eller montere et bakovervendt barnesete. Sittekomforten er også godkjent med bra høyde på setet også for voksne.

Ute på veien oppleves Mondeo som den kvikkeste av de tre. Det skyldes nok delvis at den er den letteste bilen, men også måten den er satt opp på. For den som liker å kjøre bil er kjøreegenskapene og styrefølelsen som Ford har utviklet de siste 10 årene blitt en målestokk for konkurrentene. V70 har, til tross for at den er bygget på samme plattform, ikke den samme skarpe styrefølelsen som er blitt et varemerke for Mondeo.

Motoren gir tilstrekkelig med krefter, og kombinert med sekstrinnskassa føler du ikke at du må gire unødig mye for å følge normal trafikkflyt, også i relativt kupert terreng. Som for alle de tre bilene bør du imidlertid planlegge forbikjøringer godt. Finner du riktig gir og turtallsområdet går det helt problemfritt innenfor tillatte hastigheter.

Vi får fortsatt følelsen av at Ford kan jobbe enda litt mer med stylingen av førermiljøet. Det blir bedre, men blandingen av rødt og blått kan gi litt tivolifølelse når mengden informasjon stiger.

Setene i vår testbil var heller ikke noen vinner blant testerne, man blir rett og slett litt sliten etter mange timer bak rattet. Så noen kroner i en oppgradering av setene blir neppe feil om du ofte kjører langturer.

Utstyrt med det Ford kaller Businesspakke 2 får du oppgradert stereo med navigasjon og blåtann, det hjelper godt, og er vel verdt de 13.000 kronene det koster.

Ford Mondeo kommer fortsatt til å være en favoritt blant familie-bilene, og oppleves som en moderne og oppdatert bil.

LES VIDERE:

Peugeot 508

Volvo V70

Konklusjon
 
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: