Daihatsu Copen: Copen er gjenoppstått - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Copen er gjenoppstått
Daihatsu har visst ikke forstått at de spesielle Kei-bilene skal dø. Nå kommer de med nytt opplag av den to-seters, åpne, festforestillingen Copen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke mange dagene siden vi gjenga en historie om at japanske myndigheter nå forsøker å ta livet av det spesielle japanske bilsegmentet: Kei-klassen.

Det virker som om Daihatsu heldigvis ikke har oppfattet faresignalene. I disse dager lanserer de en ny Copen-generasjon.

Egentlig har vi håpet på den. Først ble produksjonen av den gamle stanset i 2012, så viste de en konseptmodell i Tokyo i fjor, som for sikkerhets skyld var kalt Kopen.

Klassisk
I den nye produksjonsversjonen er vi tilbake til den opprinnelige stavemåten, resten stemmer også. 

Forhjulsdrevet, 660 ccm motor (nå står det at den har tre sylindre) på 63 hk og nesten ikke noe dreiemoment. Femtrinns kasse, med (håper jeg) de samme eksentriske utvekslingsforholdene som originalen er utstyrt med, og med det to-delte alutaket som forsvinner ned i bagasjerommet når man holder nede en bryter.

(saken fortsetter)

Moderne
Men chassiset er nytt.  Daihatsu har utviklet en monocoque som de kaller D-Ramme der de aller fleste karosserielementene boltes på. Dels kan det gjøre bulk-reparasjoner veldig greie, og dels gir det muligheter for alternative karosserifasonger.

I Japan starter prisen på så vidt over 100.000 kroner – men jeg er redd prisnivået bare er av akademisk interesse for oss. Det er ikke noe som tyder på at Bertel O. Steen skal gjenoppta Daihatsu-importen. 

Det vi selvfølgelig kan håpe på er at denne også kommer i en Toyota-versjon. For en praktfull avløser av gamle MR2.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: