Mercedes-Benz M-Klasse: Nytt navn, litt ny bil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
42 bilder i galleri
Nytt navn, litt ny bil
Mercedes-Benz faser ut ML-navnet nå når bilen får facelift. Heretter er det GLE som gjelder. Med det kommer også SUVen som ladbar hybrid.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Ny navnepolitikk drar med seg nytt navn, og nå som ML-faceliften uansett sto for tur, fant Mercedes det like greit å døpe den om i samme rennet.

Så heretter kan du glemme ML – dette er Mercedes-Benz GLE!

Som facelifter ellers har GLE fått en lettere redesignet front og bakende. Nye lykter, griller og fangere er oppskriftsmessig på plass, men det er fortsatt mulig å se ML-linjene. Særlig C-stolpen avslører det.

Nye motorer er på plass, både i topp og bunn av spekteret.

Innstegsmodellen til GLE blir nå 250d – en firesylindret dieselmotor med 204 hestekrefter og 500 Newtonmeter dreiemoment. Firehjulsdrift er, som på alle GLE-modeller, standard – det samme er en ny 9-trinns automatgirkasse.

9-trinns-kassen er for øvrig nå standard på alle dieselmodellene til GLE.

Hybrid-GLEde
Oppdateringen fra ML til GLE fører også med seg noen andre oppgraderinger for de norske kundene. I standardutstyret inngår nå DAB+-radio, sidevindsassistent, autobrems og et nytt multifunksjonsratt – i tillegg til det som var standard på ML.

Men blant de mer spennende nyhetene er GLE 500e – en ladbar hybrid. Den tar med seg drivverket fra Mercedes S500 Plug-in Hybrid, og legger samtidig til firehjulsdrift, noe som ikke er tilgjengelig på den ladbare S-klassen.

Det betyr 333 hestekrefter fra V6-bensinmotoren, som sammen med elektrisk magi yter totalt 442 hestekrefter. Rekkevidden på ren strøm er oppgitt til 30 kilometer.

Som på S-klassen og de øvrige bensinmodellene i GLE-utvalget går driften gjennom den velkjente 7-trinnskassen.

AMG er med
Faceliften tar også med seg den bøseste av ML-variantene, nemlig AMG-modellen, som nå blir hetende Mercedes-AMG GLE63 AMG S 4Matic. Intet mindre.

Den har riktignok ikke fått den nye 4-literen som AMG GT og C63 har blitt utstyrt med, men ingen klager over 5,5-literen med twin-turbo og 585 hestekrefter heller ...

0-100 på 4,2 sekunder og 760 Newtonmeter er akkurat i det sjiktet Porsche Cayenne Turbo S og BMW X5M og X6M befinner seg i - SUVer for de som aldri får nok, med andre ord.

Norske priser for nye GLE er foreløpig ikke tilgjengelig – ei heller lanserings- og salgsdato

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: