Opel Insignia: To store med mye plass - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
To store med mye plass
BILTEST: Kjøpes det fortsatt store, klassiske stasjonsvogner som ikke er ladbare? Joda. Opel har eksempelvis lansert ny Insignia Sports Tourer, og hva var vel mer naturlig enn å måle den mot Skodas populære Superb.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 5-2018.

Hører du med blant den halvparten av storbilkjøperne som av ulike grunner skygger unna ladbare hybrider, så har du ganske sikkert Skoda Superb stasjonsvogn på sjekklista.

Men det er også all grunn til å se nærmere på Opel Insignia Sports Tourer fordi de to er omtrent like store og selger for tiden omtrent like godt.

Her ser du hvordan det gikk etter at Bils testteam hadde sjekket ut de to.

Godt utstyrte
La det med en gang være klart at dette er så store stasjonsvogner med så store bagasjerom at om du trenger mer plass, så har du med for mye.

Begge er i tillegg svært godt utstyrte, har automatgir og førerstøtteteknologi som hjelper deg til å holde bilen innenfor kjørefeltet om du skulle være litt uoppmerksom og samtidig i rett avstand til forankjørende, altså selvkjør på nivå 1,5 av fem nivåer.

Testbilene bygges naturligvis også med firehjulsdrift, men vi valgte denne gang budsjettalternativet med bensinmotorer og kun forhjulsdrift.

Det er her de to skiller lag i kundenes valg. For mens fire av fem som velger Superb så langt i år har endt opp med en dieselvariant, er tallet for Insignia en av fire.

Ulike valg
Det samme gjelder for 4x4: én av fem Insignia-kunder ber om 4x4, mens tre av fire Skoda-kjøpere velger et samme. Det siste henger naturligvis sammen med at Skoda tilbyr 4x4 i kombinasjon med de fleste motormulighetene, mens 4x4 hos Opel kun leveres på de toppmotoriserte utgavene.

Mye bil for pengene ligger i bunnen av Skoda-slagordet «simply clever», men om pris er viktigste kriterium så koster Skodaen med 180 hk bensinmotor og SportLine-utrustet 476.100 kroner, mens du slipper unna med 419.900 kroner for 165 hk Opel og premium utstyrspakke, begge priser før ekstrautstyr.

Med prisforskjell på 56.200 kroner i Opelens favør burde vel saken være klar og Opel utropt til vinner?

Nei, så enkelt er det slett ikke. For ettersom vi dro mil på bilene, kom forskjellene tydeligere fram. Eksempelvis var det betydelig mindre veistøy i Skodaen enn i Opelen. Der 165-hesteren i Insignia i tillegg ga fra seg en del lyd, var 180-hesteren i Superb knapt hørbar.

LES VIDERE:

- Del 2

- Vårt valg

- Testdata og poeng

OBS! 
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: