Skoda : Skoda-lærlinger boltrer seg - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Skoda-lærlinger boltrer seg
Helt siden 2014 har studenter på opplæring hos Skoda hatt en spesiell gulrot: de flinke får lov til å bygge sin egen showmobil. Årets er en fjellgeit, døpt Mountiaq.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I åtte måneder har 35 ungdommer fra Skodas egen lærlingeskole jobbet med et helt spesielt prosjekt.

«Bruk det dere kan og skap en helt spesiell bil, slik dere gjerne vil ha den».

Og nå er resultatet klart, en oransje pickup som bringer tankene tilbake til 90-årene og Skodas utrolige Fun.

Det startet, som man kanskje ser ganske tydelig, med en Kodiaq. Hele den bærende delen ble forsterket før man fjernet taket og fikk mekket et plan, ny bakvegg og nye sideruter.

Dørene måtte modifiseres – hele bilen ser jo litt mer bollete ut, og det hele rundes effektivt av med nye fangere foran og bak.

Antydningene til stigtrinn er ganske tøffe, og hele hekken har fått et helt nytt preg som bekrefter at det har vært en muskuløs fjellgeit inne i bildet her.

Selvfølgelig er det samme firehjulsdriften som på Kodiaq, men ungdommene har valgt å gjøre firehjulsdriften litt mer brukbar ved å øke bakkeklaringen betraktelig.

Bilen er faktisk løftet til 29 cm over havet. Det vil si at den rager ti centimeter over Scout-versjonen.

Noe av effekten ble oppnådd ved hjelp av 17-tommers Rockstar II-hjul som det er montert spesielle off-road dekk på. Dermed ble forresten også sporvidden større i begge ender.

Snorkel og winch og skikkelig fanger er med på å presisere at dette leker hardcore. Ekstra lys på taket, og et helt spesielt plan med en rekke skjulte oppbevaringsrom er også med på ikke bare å presisere tøff, men også på å øke vekten.

Nålen stopper faktisk ikke før på 2.450 kg. Men fortsatt bare 190 hk, fra 2-liters bensinmotoren.

Studentene selv skryter veldig av den hjelpen de fikk av andre ungdommer som er inne i andre skoleløp, men som de kunne bonde med under prosessen.

Det er mulig det er der de kommer fra, de snodige og elegante små fintene som en skimrende Skoda-logo i det innvendige taktrekket, eller de datamaskinstyrte broderiene på setene eller de 3D-printede hjul-sentrene.

Både eksteriør-fargen og en helt egen Mountiaq-logo er tegnet og valgt av studentene selv.

Og spesielt verdifullt for dem må det jo vært at fabrikkens egne spesialister fra utvikling, produksjon og design har vært tett på prosjektet hele veien. Men bare som rådgivere – alle valg har vært ungdommens.

For meg er det spesielt gledelig at disse folkene har inkludert En Smart Ting i konstruksjonen (Skoda er jo kjent for Simply Clever-ideer – rart at de ikke har vært så clevre før). Her er det nemlig bygget inn en slags takrenne som skal lede regnvannet ned i spylevæske-tanken.

Fortsett slik, så slipper vi kanskje snart det idiotiske panseret som skal åpnes og lukkes med masse møkk overalt som et åpenbart resultat.

Mountiaq høres med andre ord ut som en kjempe-idé.

Her er noen av de tidligere studentbilene:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: