Audi RS4 Avant: Audi oppdaterer RS4 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
61 bilder i galleri
Audi oppdaterer RS4
Bare to år etter lanseringen tar Audi grep for å oppdatere sprekeste medlem av A4-familien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Audi har oppgradert flere av sine S- og RS-modeller den siste tiden, og nå er altså turen kommet til den heftige stasjonsvognen, RS4 Avant.

Audi Sport GmbH har fintunet mange detaljer på RS 4 Avant. Fronten er i tråd med Audi Sports egen design, og skiller seg markant fra A4 Avant med en grill som er bredere og lavere enn på A4-modellene.

Som de større slektningene, RS 6 Avant og RS 7 Sportback, har RS 4 Avant fått den tredimensjonale bikubestukturen i sort høyglans, uten noen omramming.

LED-lyktene er også redesignet. LED-matrix (ekstrautstyr) med mørke reflektorer skiller også RS 4 Avant tydelig fra basismodellene, og fullfører det nye utrykket i fronten.

Skjermene er gjort 30 mm bredere mm på hver side. Bak avsluttes karosseriet med en RS-spesifikk takspoiler og diffusor, og en RS-eksos med to forkrommede enderør som hver har «plass til en loff» – et standard RS-trekk. Et RS-sportseksosanlegg med sorte endrerør kan leveres som ekstrautstyr.

Under panseret ligger en V6 TFSI motoren på 2,9 liter med 450 hk og et dreiemoment på 600 Newtonmeter i området 1900-5000 omdreininger. Den skal sørge for at speedometernåla bikker 100 i løpet av 4,1 sekunder.

Kreftene forplantes til underlaget med permanent quattro firehjulsdrift og en sportslig åttetrinns tipronic-girkasse.

Ved normal drift leder den helmekaniske senterdiffen 60% av drivkreftene til bakhjulene. Ved behov endres dette mellom 70% til forhjulene, og opptil 85% til bakhjulene.

Føreren velger selv demperkarakteristikken i «Audi drive select». Den nye generasjonen av støtdempere er mer kompakte og lettere, og spennvidden mellom komfort- og dynamikkmodus er ifølge Audi større.

Nye RS 4 Avant har smidde 19-tommers aluminiumsfelger som standard, med dekk i dimensjon 265/35.

Kraftfulle RS-bremser med sekspots calipere og perforerte komposittskiver er standard. Foran har de 374 mm diameter, bak måler bremseskivene 330 mm. Om ønskelig kan RS 4 Avant leveres med keramiske bremseskiver foran, da med 400 mm diameter.

MMI-touchpanelet på 10,1 tommer er senteret i det nye betjeningskonseptet.

Med RS-monitoren får sjåføren full kontroll over temperaturen til sentrale komponenter, maksimale g-krefter, akselerasjonsmålinger, rundetider, dreiemoment, samt trykk og temperatur i dekkene.

Informasjonen kan også vises i «Audi virtual cockpit» med den spesielle RS-visningen.

RS 4 Avant har samme bagasjevolum som basismodellen A4 Avant. 495 liter kan utvides til 1.495 liter ved å legge ned baksetet. Mer enn 30 assistentsystemer understreker allround-karakteren til Audi RS 4 Avant.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: