Peugeot 307 CC 1.6

Publisert Sist oppdatert

307cc
307cc

Innledning

Peugeot 307 CC har et meget tiltalende førermiljø, med et delikat instrumentpanel med hvite, sportslige instrumentklokker. Materialvalg og overflatekvalitet hever inntrykket. Det er meget god sidestøtte i de sportslige stoffsetene, det er god støtte for høyrebenet mot midtkonsollen, mens venstrefoten må klare seg med en litt puslete fothviler. Frontrutens vinkel, dashbordets utforming og kupéens bredde er faktorer som bidrar til at 307 CC gir et utpreget storbilpreg sett fra førersetet.

Baksetet er ikke egnet til å strekke på bena, det er det absolutt ikke i noen av de to bilene. Her i 307 CC viser målebåndet riktignok 1,5 cm mer enn i Megane CC, uten at det hjelper særlig mye. Likevel er det takhøyden som er den største begrensningen når to personer presses inn i baksetet. Fire centimeter lavere takhøyde enn i Mégane merkes i praksis. Bagasjeplassen er begrenset når taket felles ned, men en bredere lukeåpning enn i Mégane gjør det likevel lettere å komme til bagasjen. Når det er sagt, må vi understreke at inn- og utlasting av bagasje skjer enklest når taket er oppe – og det handler ikke om noen langvarig operasjon, i løpet av drøyt 20 sekunder er taket på plass. Det er ingen fare for å klemme eller knuse bagasje som stikker opp over “tillatt høyde, taket lar seg rett og slett ikke rikke hvis ikke beskyttelsesdekselet som markerer skillet, er på plass.

Kjøreegenskapene er tillitvekkende, og hjuloppheng og fjæring er noe fastere avstemt enn i Mégane CC. 307 CC er 118 kg tyngre enn konkurrenten, mye av den forskjellen er bygget inn i form av stivere konstruksjon. Ved brå unnamanøvre kjennes Peugeot 307 CC stivere og mer forutsigbar enn Mégane CC. I det hele tatt ligger 307 “bedre i hånden enn sin konkurrent, den har bedre styrerespons og et hjuloppheng som fungerer fint under de fleste forhold. Når bilen provoseres på dårlig underlag stepper den litt ut, men er alt i alt lettere å håndtere enn Mégane. Ved manøvrering på trange plasser, merkes det at svingdiameteren er noe større enn for konkurrenten. Forklaringen er nok å finne i at 307 CC har drøyt 8 cm lengre akselavstand.

Peugeots 1,6-liter viser best måleresultater i denne testen, men den viser ikke imponerende elastisitet. Målingen fra 70 til 100 km/t i femtegear kjørte vi om igjen flere ganger på grunn av stort sprik mellom resultatene, og også stort sprik fra forrige gang motoren var med i en test. Motoren er helt grei når du cruiser diskret gjennom variert landskap, men hvis kombinasjonen motorstyrke og cabriolet er viktig for deg, bør du velge 2,0-literen med 138 hk og et dreiemoment som topper seg ved 190 Nm.

FØRERPLASS = 10
Førermiljø og innredning er delikat, med bra oversikt, orden og storbilfølelse.
PLASS = 7
God benplass foran, dårlig bak. Snau takhøyde. Lengst bagasjerom, men minst volum.
KOMFORT = 8
Akseptabel sittekomfort, god kjørekomfort. Minst trekk av de to med taket nede. Noe transmisjonsstøy.
KJØREEGENSKAPER = 9
Fine kjøreegenskaper på god vei. God balanse, presis styring.
YTELSER OG FORBRUK = 8
Til tross for tyngst bil har den best akselerasjon, men også høyest forbruk.
SIKKERHET = 7
Fire kollisjonsputer, ikke unormalt i cab. Stiv konstruksjon.
PRIS OG UTSTYR = 9
Gunstig pris med standard utstyrsnivå. Bare antispinn mangler.

LES VIDERE:
- Renault Mégane
- Konklusjon
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS