Ny 307-brann i Danmark grunnet verkstedslurv

Torsdag 11. august brant en Peugeot 307 ned utenfor et privathus på Jylland, og Peugeot Danmark var ikke sene med å opplyse om at det årlig oppstår 1000 bilbranner i landet årlig.

Publisert Sist oppdatert

Dette grunnet batterieksplosjoner, uoriginalt utstyr, skader på bilen osv., og at de første undersøkelser av brannen tydet på at den ikke hadde noe å gjøre med det mye omtalte, brannfarlige el-uttaket som forårsaket en stor tilbakekallingsaksjon tidligere i år.

Den utbrente 307en var også blant de 22.000 (av 24.000) danskregistrerte 307ere som hadde blitt tilbakekalt – og hvor 99% av bilene ble fastslått å være risikofrie i henhold til den tekniske feilen.

Så viste det seg at det danske Brand- og Sikringsteknisk Institut likevel fastslo at brannen hadde oppstått i den berømmelige kontakten som hadde en slem tendens til å slippe inn vann. Den var helt enkelt funnet i orden, og derfor ikke blitt byttet under tilbakekallingsaksjonen!

Dermed måtte den meget ulykkelige ettermarkedssjefen hos Peugeot Danmark meddele pressen at importøren setter i gang en ny runde tilbakekallinger, først av 11.300 biler umiddelbart, deretter resten etter hvert som reservedelene ankommer Danmark.

Hva følgende har blitt for mekanikeren som tok ”en lettvint en vet vi ikke, men la oss i hvert fall håpe at de norske Peugeot-forhandlerne har mer yrkesstolte mekanikere enn som så.

Powered by Labrador CMS