BMW M5 Touring

Spionbilder BMW M5 Touring

BMWs nye muskelbil for familien

BMW presenterte i mai sin nye 5-serie sedan, for første gang også som elbil. Men dersom du vil ha stasjonsvogn må du fortsatt smøre deg med tålmodighet. Og bilen på disse bildene ligger enda lenger inn i fremtiden.

Publisert

For Norges del er det elbilen i5 som er mest interessant, så de som vil ha en 5-serie med hybrid eller ren fossil drivlinje må finne seg i å vente. Det samme gjelder om du vil ha stasjonsvogn – i5 Touring kommer først på markedet i 2024, og du får neppe de øvrige variantene tidligere heller.

Det er ikke hvert år BMW presenterer en ny M5 Touring. Selv om vi har kommet til åttende generasjon 5-serie, er det bare tredje gang de bygger en M5 stasjonsvogn. Muligens ansporet av responsen de har oppnådd med M3 Touring.

Vi har vist spionbilder av M5 sedan tidligere, men dette er første gang vi har bilder av Touring-utgaven.

I første omgang kan den se ut som en 5-serie, men legg merke til luftinntak, skjermbuer, fire enderør, store hjul og bremser, så skjønner du at det dreier seg om M5 Touring.

Stickers på dørene bekrefter det vi har vært inne på tidligere – at den skal elektrifiseres. Sannsynligvis med tilsvarende drivlinje som sitter i jubileumsmodellen BMW XM hvor en twin-turbo 4,4-liters V8 kombineres med elmotor til en samlet effekt på rundt 700 hester. Toppmodellen XM Red Label kan skilte med 748 hk og 1000 Nm.

Foretrekker du ren eldrift, så tilbyr BMW allerede i dag en i5 M60 xDrive med firehjulsdrift, 517 hk / 795 Nm. Regn med at denne også kommer som Touring neste år.

BMW M har gitt uttrykk for at de også vil lansere batterielektriske muskelbiler i fremtiden – de har blant annet eksperimentert med bruk av fire motorer – men de har ikke antydet noen tidslinje.

BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
BMW M5 Touring
Powered by Labrador CMS