Offensive italienere

Rett etter et forholdsvis positivt annet-kvartal resultat kan Fiat fortelle om meget offensive produktplaner. I perioden 2005-2008 skal det investeres 18 milliarder Euro i nye produkter, og det skal resultere i 20 nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

Den optimistiske meldingen inneholder et par svært interessante ting. For det første skal åpenbart Lancia overleve – de nye modellene skal komme fra Fiat, Alfa Romeo og Lancia og fra avdelingen for nyttebilene. Så er det ryktet kvalt.

For det andre skal det nye modellprogrammet sørge for at de italienske fabrikkene igjen blir 100 prosent utnyttet, og ikke snaue 70 som i dag. Fiat lovte også ikke å stenge flere fabrikker.

Og for det tredje er det åpenbart at Fiat igjen konsentrerer seg om det de kan aller best. Innovative småbiler. Det er snakk om både nye motorer, ”små to- og tre-sylindrede med minimale miljøpåvirkninger og en mikrobil som skal produseres i Polen.

Av andre konkrete produkter som er under utvikling nevnes en seks-trinns automat for store varebiler.

Planene ble presentert under et møte på statsministerens kontor der også industriministeren, fagforeninger og arbeidsgiverorganisasjoner var til stede.

Powered by Labrador CMS