Chevrolet US : Et pust fra fortiden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Et pust fra fortiden
Under årets Detroit-utstilling viste GM blant annet frem sin konseptbil Chevrolet SSR. Det er snakk om et oppkok av gamle og nye ideer, smeltet sammen til noe som ser ut som en blanding av en Willys Coupe fra 1940, og en Chevrolet pickup fra begynnelsen av 50-tallet. Legger vi så til at SSR står for Super Sport Roadster begynner vel en og annen å lure.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Roadster? Da er det jo snakk om en bil uten tak? Ja, akkurat! GM har nemlig rappet det gode gamle ”retractable”-trikset, eller ”plåtcab” på amcarspråket, fra Ford (som igjen rappet det fra Brooks Stevens råtøffe Gaylord, som allerede hadde rappet det fra Peugeot). De produserte Ford Fairlane Skyliner retractable hardtop i 1957 og 1958, og Galaxie Skyliner i 1959, en bil der et sinnrikt system legger ståltaket ned i koffertrommet.

Chevrolet SSR har i tillegg til sammenleggbart ståltak, en 6 liters V8 montert i nord-syd posisjon, koblet via en automatkasse til bakhjulene. Bakluka på lasteplanet kan åpnes og lukkes via fjernstyring. Selv om GM ikke har bestemt seg for å om de skal sette modellen i produksjon, holder de i alle fall mulighetene åpne. SSR er allerede fra starten designet som et produksjonskjøretøy, og ikke en ren konseptbil. Retro-stilen ser fortsatt ut til å leve i beste velgående.

Av Tormod Magelssen

Stort bilde Chevrolet SSR

Bilde Ford Galaxie Skyliner

Bilde Gaylord 1955 farge

Bilde Gaylord 1955 sort/hvitt

Bilde Chevrolet Pickup 1948

Bilde Willys Coupé 1941

Peugeot brosjyre 1938

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: