BMW : BMW Compact rundt hjørnet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
BMW Compact rundt hjørnet
Den 14. juni er BMW 3-serie compact på plass i ny utgave hos norske forhandlere. I første omgang vil to varianter, begge velutstyrte, bli solgt her i landet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Den første 3-serie compact så dagens lys i 1994 og var den første i sitt slag, en sporty 3-dørs coupé med eksklusivt preg. Den konkurrerer nå i første rekke mot to VAG-biler, Golf og Audi A3, men får snart en ny konkurrent i form av Mercedes-Benz C-klasse sportskupé.

Sammenlignet med en 3-serie sedan er compact forkortet med 21cm. Modellene som selges i Norge er velutstyrte og har blant annet 6 airbags, klimaanlegg, lettmetallfelger, sportsunderstell og lærtrukket sportsratt som standardutstyr. Den største modellen leveres også med DCS som standard.

Ny motor
Motormessig kommer 3-serie compact fra introduksjonen i to utgaver, 316ti med 1,8-liter på 115hk og 325ti med 2,5-liter på 192hk. Førstnevnte er verdens første serieproduserte bensinmotor med Valvetronic-teknikk, et system som benytter variable ventiler for innsug i stedet for et konvensjonelt gasspjel. Prinsippet gir ekstra krefter og lavere forbruk og vil i løpet av høsten også komme i de 8-sylindrede motorene som skal introduseres i den nye 7-serien til høsten.

316ti får en listepris på 279.000 kroner mens du må ut med kr 462.000 for 325ti. Direkte sammenlignet med de tilsvarende sedan-utgavene betyr det en prisreduksjon på kr 15.000. BMW Norge lover at det vil komme flere modellvarianter på et senere tidspunkt, blant annet med dieselmotorer.

Av ytelser oppgir BMW at 316ti gjør unna 0-100 km/t på 10,9 sekunder, har en toppfart på 201 km/t og et snittforbruk på 6,9 liter/100km. Storebror, 325ti er vesentlig heftigere og klarer 0-100km/t på 7,1 sekunder og en toppfart på 235 km/t. Men også her er det oppgitte forbruket relativt beskjedent kreftene tatt i betraktning: 8,9 liter/100km i følge BMWs dataark.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: