BMW : Ny 7-serie fra BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny 7-serie fra BMW
Det er ikke hver dag det lanseres en helt ny bil i toppsjiktet av luksuslimousiner. BMW skal lansere sin nye 7-serie på høstens Frankfurt-messe, men allerede nå kan vi avsløre de første offisielle bildene av nyskapningen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Det ligger mye prestisje i denne klassen, og BMW har nok brukt lang tid i tenkeboksen før de har bestemt den endelige utformingen av deres nye storbil som skal leve i en årrekke. Dagens 7-serie har vært på markedet siden 1994, og selv om den har vært gjennom en kontinuerlig prosess gjennom årene, begynner den å få et noe gammelmodig utseende sammenlignet med sine øvrige familiemedlemmer.

Tekniske innovasjoner
I den nye 7-serien ligger en rekke innovasjoner. Mer enn 60 tekniske nyvinninger er puttet inn i et tidsmessig riktig design som sikkert vil fremstå som moderne i mange år fremover. Fra siden ser du at bilen er stor, mens den bakfra ser relativt kompakt ut. Fronten har selvsagt den karakteristiske BMW-grillen og doble moderne ”linse-lykter” bak klart glass. Blinklysene fremme er plassert i en smal stripe over hovedlysene.

Blant nyvinningene i 7-serien finner vi blant annet verdens første 6-trinns automatkasse og helt nye Valvetronic motorer med svært gunstig driftsøkonomi (14% lavere forbruk enn forgjengerne). Videre er bilen utstyrt med ”smart” kollisjonsputer som utløses avhengig av kollisjonskraft, og som tilleggsutstyr kan den utstyres med Internettportal. Blant det rikholdige ekstrautstyret finnes også krengningsstabilisator, aktiv cruise control som tar hensyn til foranliggende bil og soft close automatikk for dørene.

iDrive
Men den største nyheten finnes inni bilen og har betegnelsen iDrive. Det er et helt nytt betjeningskonsept som gjør at de fleste knapper og innstillingsfunksjoner betjenes med en enkel knapp og leses av på et stort display. Innstillingsknappen sitter strategisk plassert foran armlenet mellom forsetene og betjenes a la en PC-mus. Dette systemet så vi for første gang på konseptbilen Z9 som ble vist på fjorårets Paris-utstilling og behørig presentert på Bilnorge. 7-serien har hentet flere trekk fra denne, også til eksteriøret.

Den tradisjonelle gearvelgeren er borte, i stedet finnes Steptronic-knapper på rattet for manuell overstyring av automatgearet.

Til Norge i november
Den nye BMW 7-serien kommer til Norge i november, og vil i første rekke bli levert i utgavene 735i (V8 med 272hk) og 745i (V8 med 333hk), men adm. dir. Franz Sauter i BMW Norge lover større modellutvalg om et drøyt år. Blant annet vil det da komme en 12-sylindret bensinmotor og en kraftig dieselmotor.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: