Lomax - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Lomax
Jeg skal ikke påstå at trehjulinger er verdens mest populære fremkomstmidler, men jeg er sikker på at dersom du ber folk nevne navnet på en trehjulsbil vil Lomax dukke opp oftere enn noe annet merke.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Siden de første duket opp i begynnelsen av 80-årene er det bygget nesten 3000 slike biler, de er solgt i BeNeLux og Tyskland og, selvfølgelig, i Frankrike. Selvfølgelig, fordi her har vi en ny en der alt skjer foran, og det er Citroën som sørger for fremdriften. Her er det igjen 2 CV, med 602 ccm flat-twin motoren som hovedmotivator. Men den 20 år gamle konstruktøren er en meget fleksibel konstruksjon som også sier ja takk til de andre flate Citroën’ene, fra 1015 maskinen i Ami Super til den store 1,3 liters fra GS. I det siste har den hollandske agenten begynt med Moto Guzzi motorer også – det er virkelig hår-på-brøstet, for her er det fremdeles ganske mye 2 CV kjøreegenskaper om bord.

I dag har Lomax en lang liste modeller, selv om grunnoppskriften er identisk fra bil til bil. Noen er sågar firehjuls, men det er pysete. Litt pysete er det også at de nå utstyrer noen av sine karosserier med dører. Bilen ser jo ut som en gammel Morgan – egentlig en herlig profil – og er så lav at egentlig hjelper ikke en dør for noe. Her må man tråkke i setet og åle seg når man skal ut eller inn!

Feige er imidlertid ikke klappsetene bak. For de betyr at man kan ta med soppen frem til den er 10-11 år. Eller hunden kan få plass der. Det ville være for ille om kjernefamilie-situasjon ville gjøre det umulig å oppleve noe slikt sammen.

En siste liten lekker detalj ved Lomax. Eller kanskje heller ved Lomax-oppskriften. Det er den eneste produsenten av denne type biler som også tilbyr en lekker 1:18 modell av originalmodellen. Som peishylleantiabstinens gjennom tunge vintermåneder for eksempel.

Akkurat som den store kan denne også leveres ferdigbygget fra fabrikk, men da er liksom halve vitsen borte.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: