Volkswagen : Eksport av Kina-VW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Eksport av Kina-VW
Volkswagen har enorme ekspansjonsplaner for Kina. Men så er da også Kina et enormt marked for VW. Faktisk det nest største etter Tyskland. Nå skal produksjonen økes så meget at det også kan bli aktuelt å eksportere biler derfra.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Nå har Kina passert USA som Volkswagens største marked utenfor hjemme-markedet, og i år ser det ut som om tyskerne skal ende i nærheten av en halv million biler der. Dette på et personbilmarked som for første gang kommer til å passere millionen – slik at VW vil få en markedsandel på godt over 40%.

De akter ikke å la det stoppe der. Neste år er billigbilen Gol i produksjon, dette er egentlig en Brasil-utgave av en eldre Golf-modell. Det vil bli produsert over 50.000 av denne hvert år, sannsynligvis blir det flere for dette er en bil som kommer inn i under-100.000-yuan segmentet, og det er det som øker mest for tiden.

Volkswagen regner med at Kina-markedet for dem vil ligge på en million personbiler i 2007, og tyskerne skal følge markedet med store investeringer. Man har nettopp vedtatt å øke den årlige investeringen med 100 millioner Euro pr. år Når vi når 2007 har VW investert 2,9 milliarder Euro der. Det ganske utrolige er at det hele skal investeres over den lokale kontantstrømmen – Kina må være et meget profitabelt marked.

Det er også sagt at Volkswagens produksjonskapasitet sammen med First Auto Works og Shanghai Automotive Industry Corp. nå blir så stor at det kan bli meget aktuelt med eksport fra Kina til nærliggende Asia-markeder. Det ble ikke sagt noe om hvilke biler, men både Passat, Bora og Polo produseres der, i tillegg til Audi A4 og den kommende Gol, så det er nok å ta av.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: