Lamberti - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Lamberti
Lamberti er et av de kitcar merkene jeg er litt i tvil om. På den ene siden jobber de med den type wannabe status som jeg godt kan klare meg uten. Hva er vitsen med en Cobra hvis det ikke er en Cobra? Eller hvorfor late som det er en Ferrari når det i virkeligheten er en råtten Fiero?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Her har vi både en Countach og en Diablo reproduksjon, som hjertet egentlig ikke banker så hardt for. Men det er ingen grunn til å legge skjul på at begge disse modellene virker genuint godt gjennomført - kanskje ikke så underlig for i Lamberti Classic Cars ligger det mye italiensk bakgrunn før selskapet ble etablert et stykke nord for London for 25 år siden. Og at de har klart å overleve så lenge i dette kom&gå miljøet forteller at det må være ganske mye substans i bånn’.

Det som er spesielt positivt er dels at de er i ferd med å lansere en take-off fra klassiske Austin Healey 3000 (og så spør du selvfølgelig hvorfor det er så meget bedre enn en Countach-replica – til hvilket jeg ikke har noe annet svar enn at en Austin Healey er så mye mindre flash enn en kvasi-GT 40. Dårlig argument, jeg er enig i det, men vi har vel alle våre små skuffer og hyller som vi deler ting inn i?) Selv om dette settet er basert på noe så lite inspirerende som Granada/Scorpio, så ikke glem at her er det motor det går an å gjøre mye med, og en opphengning med uavhengige bakhjul som er ganske progressiv. Jeg tror den kan komme til å gå ganske bra, og det begynner å bli et glimrende utvalg av donor-biler derfra. Chassis- og karosseri-sett til 5000 pund høres ganske bra ut.

Men den jeg virkelig faller for hos Lamberti er deres LS1. Foreløpig bare en prototype den også, men den er presentert på hjul, og ser helt vanvittig ut. En slik bil kunne Ferrari ha bygget for Le Mans i 70-årene hvis han bare hadde hatt fantasi til det. Denne har linjer både fra P3 og fra F 50, og det meste som er kommet mellom de to. Uten at det gjør noe, for den har fått sitt helt spesielle uttrykk.

Foreløpig er ikke de endelige spesifikasjonene klare, men når vi får høre at dekkvalget er 335/35 x 17 bak og 225/50 x 17 foran, høres det ut som man mener alvor. Og når de forteller at neste skritt i utviklingsarbeidet er å skohorne en 5,3 liters V12 motor (fra Jaguar selvfølgelig – de er egentlig ganske tilgjengelige i England, de maskinene) ned i motorrommet bak, aner det oss at vi har en ny Superbil på gang.

Og så kan vi lese spesifikasjonene på Lambo-klonene igjen, og vi finner ut at enorme dekk og V12 motorer ikke er nytt land for Lamberti. Slike verdier finner vi jo også i spesifikasjonene for, for eksempel, RD1-utgaven, mens Mirage, som er Countach-klonen nøyer seg med en Chevrolet V-åtter på toppen. Og les videre, så finner du at karosseriet også kan leveres i aluminium, i stedet for som tykke glassfiber-biter - og respekten øker enda mer.

Med andre ord, skal du absolutt ha en Lambo-etterlikning bør den være av Lamberti-kvalitet. Da virker det som om det er så bra at du kan henge skallet på veggen, som et maleri. Men skal det virkelig ta av, bør vi inn i LS1-land.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: