NF Foreman - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
NF Foreman
NF Auto Development, som dere skal møte i dag, er Neil Foreman og sønnen Matthew. Ute på den engelske landsbygda driver de meget mer enn bare fremstilling av byggesett for biler. De driver en konstruksjons- og byggetjeneste som er fullstendig utrolig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
En av øyas råeste klubb-racere har for eksempel vært innom for å få en Lamborghini V12 motor forenet med en Porsche G50 gearkasse. Eller de har bygget om en Porsche 930-kasse til hydraulisk betjening, koblet den til en Rover V8 for så å skohorne det inn i en Lotus Esprit. Nytt periferiutstyr til en V12 motor fra Ferrari, innugningstrakter, oljepåfyllingsrør, mange av disse detaljene, har de også bygget, for at motoren skulle få plass et sted hvor det slett ikke var plass til den.

Er det noe rart at når de så skal gjøre et byggesett blir det ikke akkurat noen pingle. Her er det Ferrari P4 fra slutten av 60-årene som er den klareste inspirasjonen – går det an å få en bedre harmoni av rå muskler og vakre linjer?

Foreman CanAm eller Mk4 heter de to tilgjengelige modellene. Alt, bortsett fra drivlinjen, er Foremans. Et praktfult chassis, flere karosseriversjoner (åpen, eller lukket, der air condition utstyr også kan leveres), helt egne støpte aluminiumskomponenter til opphengningen som er justerbar i alle retninger, egne radiatorer, racing-bensintanker som er skumfylte. Spesial hele veien, bortsett fra at tilsynelatende primitive Sierra-baserte deler også dukker opp her og der. Snekka for eksempel. Men disse folkene er så barka at der standard kan brukes, bruker de det. Og det er ikke mange steder.

Det går sikkert an å regne ut den minste summen man kan få sammen en slik for. Den andre retningen finnes det imidlertid ingen grenser for. Her åpnes det nemlig for å bruke det meste av drivlinjer, fra Peugeut/Volvo/Renaults V6 motor med gearkasse fra en Renault 25, via en small block Chevrolet på 5,7 liter eller en V8 fra Rover, til full installasjon med V12 fra Ferrari eller Lamborghini. Med en passende transaksel (Porsche stort sett), en vekt på under 1000 kg, og en forholdsvis komfortabel registrerings- og godkjenningsprosedyre, er det klart dette kan bli ganske moro.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
   Les mer om Kitcars
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: