SeaLion - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
SeaLion
Hva dere antakelig ikke har vært klar over, dere som har vært med oss, er at den tegningen dere har trykket på for å komme inn til dagens kitcar egentlig viser dagens kitcar.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Foreløpig er den bare en drøm, men en meget konkret drøm. Vi har fortalt at åpningstegningen vår er laget av Svein E. Lode. De av dere som har vært med BIL i mange år vet at for ca 20 år siden var det en ung skoleelev som vant en designkonkurranse i BIL, der vi faktisk bygget utkastet i full-skala. BIL-bilen var ekstremt fremtidsrettet, den ut-mpv’et dagens MPV’er lenge før de var oppfunnet.

Svein Lode har vi hatt kontakt med siden. Han ble utdannet industri-designer og har gjort mye rart, men aldri droppet bildrømmen. Han var en av våre fremste propagandister for Fiats X 1/9 og kjørte lenge Sørlandsavdelingen av Norsk Sportsvogn Klubb. Og var en av de ivrigste tilhengerne av Rotta, vår egen trehjuling – en Triking forøvrig, som du møtte her. Han og jeg har vel utvekslet ideer for trehjulinger forholdsvis kontinuerlig i 15 år nå.

Nå arbeider han i Trondheim, hos noe som heter FEM design som blant annet har gjort så forskjellige ting som barnestol fra HTS, billettvalidator for Flytoget og minibarer for hoteller. På det kontoret finner man også en sivilingeniør og en arkitekt, som begge har det til felles med Lode at de er bilvrak. Ikke underlig at de i ledige stunder sysler med bildrømmer.

Heller ikke underlig at de, som har ansvaret for ganske mange konstruksjoner og tekniske løsninger også – ikke bare design, ser på de konkrete mulighetene for å få en slik maskin på plass i markedet. Det er allerede gjort ganske nøyaktige beregninger både av prestasjoner og priser ut fra noen gitte spesifikasjoner. Og det er klart at med en pris på 160.000 norske kroner blir ikke dette akkurat alternativet til familiens bil. Men at den kan konkurrere om budsjettplassen til en motorsykkel eller en båt er det nok ingen tvil om.

Nå forteller også de tre hovedmennene bak prosjektet at kjøretøyet også planlegges som et byggesett, til en atskillig lavere pris. Og dermed er jo alibiet klart: SeaLion er selve julepresangen til dere som har fulgt oss blant verdens byggesettbiler.

Det er vel meget sannsynlig at det ikke bare er jeg som har et ønske om at dette skal bli en virkelighet, øverst på ønskelisten. Og det er jo helt klart: vi slipper ikke SeaLion nå, vi skal holde dere oppdatert med hvordan det går med dette prosjektet fremover.

PS. Så lurer du kanskje på hvorfor en tre-hjuls bil heter – av alle ting - SeaLion. Se på initialene til initiatoren. Men egentlig skulle jo det blitt Seal, dersom det ble oversatt til engelsk. Så synes han vel Sjøløve er litt tøffere da. Ved en senere anledning skal jeg fortelle hvorfor en fransk bil het SARA!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: