ISDERA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
ISDERA
Isdera er en forkortelse for Ingenieurgesellschaft für Styling, Design, und RAcing mbH. Firmaet ble grunnlagt 1969 og holder til i Leonberg i Tyskland. Deres første modell Isdera Erator GT Mark III (og varianten GTE) ble bygget i en liten serie i 1969-70 og hadde mange ytre trekk fra Ford GT 40.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Bilbyggingen størknet imidlertid helt til 1978 da et par tidligere Porsche-konstruktører hos Isdera, Rainer Buchmann og Eberhard Schulz, fikk i oppdrag å bygge en lukket, midtmotorisert strømlinjestudie for Mercedes-Benz. Resultatet ble Mercedes-Benz  CW 311, som imidlertid ikke ble noe annet enn hva den var tiltenkt å være: En prototype.

Men i 1982 dukket det opp en mistenkelig lik bil på Geneve-utstillingen, bortsett fra at den var åpen og hadde vindavvisere i stedet for frontrute, en løsning som senere ble bedre kjent gjennom Renault Spyder. Dørene vippet opp og fram etter det velkjente Countach-prinsippet. Og i stedet for Mercedes-Benz ble den kalt Isdera Spyder 033i eller 035i, avhengig av hvorvidt den midtplasserte 6-sylindrede motoren (fortsatt Mercedes-Benz) hadde 3,2 eller 3,6 liters volum.

Allerede i 1984 kom coupéen Imperator 108i som bortsett fra at stjernene glimret ved sitt fravær lå helt opptil den originale Mercedes-Benz CW 311 utseendemessig, herunder også måkevingedørene. Motorvalget sto mellom 5, 5,6 eller 6 liters fra samme produsent. 5,6 liters-utgaven toppet ved 290 km/t.

I 1993 kom en ny modell, Commendatore 112i med 6 liters V-tolver, alternativt en 6,9 liter som var skremt opp til 620 hk. Utseendet var så rått at selv en 108i så ut som en handlevogn i sammenligning og bar ikke lenger preg av noe Mercedes-forbilde. Den enorme motorhjelmen bak, inkludert bakruta, var hengslet på midten for å kunne åpnes sideveis, på samme måte som De Tomaso Mangusta i sin tid. Denne verstingen var god for 342 km/t.

Logoen er en ørn som med sine oppadrettede vinger ser ut til å være i ferd med å slå ned på et bytte - ikke helt ulik bilens eget utseende når begge dører er åpne.

Isderas biler bygges kun på bestilling, da de ikke bringer nok inntekter til at bedriften kan leve av det. Det mest innbringende grunnlaget for Isderas virksomhet er forsknings- og utviklingsarbeider for andre bilfabrikker. Prisene i skrivende øyeblikk lyder på 116.000 Euro for en Spyder, 232.000 for en Imperator og 754.000 for en Commendatore. I produksjonslandet, vel å merke…

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: