Mercedes-Benz : Mercedes-Benz Museum - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Mercedes-Benz Museum
Mercedes-Benz har vel vært flinkere enn de fleste til å ta vare på arven. Arkivene er enorme.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Institusjon

Det er nesten sømløse serier konstruksjonstegninger. Registre over produksjonsdetaljer og kunder er særdeles omfattende.  Det hele er så gjennomført at Mercedes Classic er blitt en egen, meget interessant, del av forretningen.

Denne interessen for tiden som har gått, betyr selvfølgelig også at de har gjemt på bilene sine. Og de har vært flinke til å vise dem frem.

Mercedes-museet var en institusjon allerede den tiden jeg begynte å reise rundt på kontinentet. Den gangen lå samlingen inne på fabrikkområdet, og det er ett bilde som har festet seg mer enn noe annet fra den tiden. Og det har ikke noe med bilmuseet å gjøre.

For alltid når man kjørte inn på et eller annet fabrikkområde, sto det et skilt som fortalte om tillatt hastighet der inne. På italienske fabrikker sto det som regel ikkeno’, noe annet regnet vi da heller ikke med. Men ellers sto det 15 og 20 og max 25 km/t på disse skiltene – eller 10 mph i England.

Men hos Mercedes sto det 50! Dette var tiden etter Le Mans og etter Grand Prix, men fremdeles var Mercedes-Benz en bedrift med sportslige biler og progressive ideer. Dette skiltet, tenkte jeg alltid, bekreftet at her var en produsent som ikke bare trodde på, men også praktiserte, bilens dynamikk

Gedigent

Hva de praktiserer med det flunkende nye museet sitt, er vanskeligere å si. En form for Überkill. Opp med en heis, og så rusle nedover gjennom 10 etasjer som dekker til sammen 16.400 kvadratmeter.

Du vandrer langs en komplett tidslinje fra de siste 120 årene med komplett fremstilling av verdens og Tysklands historie i denne perioden.

Underveis passerer du alt av bilhistorie samlet i spennende temaer. Sport, for eksempel, aldeles overveldende.

Biler som har tilhørt kjendiser er en annen. Pionertiden, som ikke bare inneholder biler, men også båter og motorsykler og forsøk på flymotorer. Busser, lastebiler og varebiler er det selvfølgelig plass til. Forskning og prototyper får også stor oppmerksomhet.

Turen nedover gir deg både strålende utsikt ned på de store gulvene der gruppene er samlet, gjennom et enormt atrium, samtidig som du kan komme inn på en og en bil uten å være holdt utenfor med avvisende sperringer.

Allsidig

Noen ville kanskje tro at det blir kjedelig når det hele bare dreier seg om ett merke. Men Mercedes-Benz har deltatt i front på alt som har hatt med bil å gjøre i alle år. Så selv om stjernen dominerer, skal du være ganske blasert dersom du oppfatter dette som kjedelig.

Arkitekturen til dette huset er blitt et landemerke. Fangio-statuen på utsiden er praktfull. Det åpnet for to år siden, samtidig som Daimler og Benz kunne se tilbake på de første 120 årene. Den gikk fra null til en million det første året og er nå blitt en av Stuttgarts aller største turistattraksjoner.

Selvfølgelig gjør det ikke noe at museet også er koblet til kundesenteret, der du kan få utlevert den nye bilen din, og der butikkene tilhører noe som må være bilbransjens største utvalg merkeklær, merkesykler, merkelitteratur og merkeaccessoirer.

Les mer på hjemmesiden deres: http://www.museum-mercedes-benz.com/

LA VIAMICHELIN.COM VISE DEG VEIEN

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: