Citroën : Fransk-japansk el-satsning - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Fransk-japansk el-satsning
PSA Peugeot Citroën utvider samarbeidet med Mitsubishi Motors. Denne gangen dreier deg seg om el-biler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Mitsubishi (MMC) står allerede for produksjonen av SUVer utstyrt med franske logoer. Basert på sin Outlander produserer den Mitsubishi-eide Nedcar-fabikken Citroën C-Crosser og Peugeot 4007.

Vi har fortalt at Mitsubishi er langt fremme med hensyn til elbiler, og allerede neste år kan de første fireseters i-Miev rulle på norske veier. Men du kan trolig velge hvor du vil kjøpe elbilen.

HER ER i-MIEV PÅ NORSK TEST

Sammen skal MMC og PSA utvikle en elbil for Europa basert på i-Miev. Og denne skal altså selges som en Peugeot, samtidig som Mitsubishi markedsfører den under egen paraply.

I tillegg er Citroën godt i gang med utviklingen av sin elbil, basert på konseptbilen C-Cactus som sto i Paris sist høst.

HER ER C-CACTUS

PSA har også inngått samarbeid med Venturi om produksjon av 500 Berlingo-baserte elektriske postbiler. I tillegg forsker de på batteriteknologi, ladeløsninger og infrastruktur i samarbeid med det franske energiselskapet EDF.

En plugg-inn hybrid med hjelpemotor, basert på samme prinsipp som GM Volt, er også på utviklingsstadiet. Og parallelt med dette arbeider PSA med diesel-hybridteknologi hvor første modeller i produksjon blir Citroën DS5 Hybrid4 og Peugeot 3008 Hybrid4.

CITROËN DS ER TILBAKE

HER ER PEUGEOT 3008

Fremtiden blir utvilsomt renere også for bilbransjen. Og stadig dystrere for Think.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: