Renault : Europas billigste SUV? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Europas billigste SUV?
Dacia er Renaults billigmerke og har hatt stor suksess i raskt voksende markeder med sin prisgunstige Logan. Nå skal SUV-segmentet attakkeres. Med god hjelp fra alliansepartnerne.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

På få år har Dacia ekspandert til en betydelig aktør, ikke bare i Romania hvor det Renault-eide selskapet har sin opprinnelse, men også i resten av Øst- og Syd-Europa.

Dessuten opererer de i deler av Asia, Afrika og Sør-Amerika hvor stadig flere mennesker får råd til å kjøpe seg sin første bil. Kjent og velbrukt teknologi pakket inn i et praktisk og enkelt karosseri, er oppskriften.

Stadig flere

Gradvis har modellporteføljen blitt utvidet. I tillegg til den opprinnelige sedanen, kan du i dag kjøpe Logan som flerbruksbil, varebil og pickup. Siste tilskudd er en 5-dørs kombikupe med betegnelse Sandero.

På vårens Genève-utstilling viste Dacia konseptbilen Duster, en kompakt crossover med ekstreme finesser og detaljer. Denne kan nok danne grunnlaget for en fremtidig modell, men bilen våre spionfotografer nå har foreviget, har et langt mer konvensjonelt utseende.

Lego

Trolig er denne basert på ”byggeklosser” fra Nissan/Renault-alliansen. En lengde på 4,25 m og en høyde på 1,49 m er noe mindre enn en Qashqai. Motoren er alliansens velkjente 1,5-liters dCi – her med 105 hk og et dreiemoment på 240 Nm.

Dacia-modellene selges i dag også i deler av Vest-Europa, men noen konkrete planer for Norge foreligger foreløpig ikke. Problemet med rimelige biler i vårt avgiftssystem, er at høye avgifter lett gjør differansen til dyrere biler nærmest ubetydelig.

PS! Dacia-modellene selges i enkelte markeder under Renault-navnet, og det er derfor de datamanipulerte illustrasjonene er utstyrt med Renault-logo.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: