Motorsporten hedret sine - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Motorsporten hedret sine
En rekke utøvere ble hedret da 600 festet på Lillestrøm fredag kveld.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Hederstittelen «Årets Bilsportsutøver» ble delt mellom de tre Europamestrene i rallycross,
 
Sverre Isachsen (41), Lars Øivind Enerberg (21) og Andreas Bakkerud (19) for 2011.
 
-Med norske vinnere i alle de tre EM-klassene i år som våre beste resultater i årets sesong kunne vi ikke skille de tre mesterne. De er alle «Årets Bilsportsuøvere», sier Bilsportforbundets president Roar Forgaard.
 
Jubelen var stor blant de rundt 600 som var til stede under NBFs premieutdeling på fredag da presidenten kunne avsløre kåringen.
 
-Rallycross har i en årrekke vært det norske flaggskipet i internasjonal sammenheng, og nå har våre utøvere tatt hjem sju av totalt ni EM-titler på de tre siste sesongene. I tillegg har vi også vunnet nasjonskampen alle disse tre årene, sier Forgaard videre.
 
Sverre Isachsen fra KNA Eiker tok i år EM-tittelen i rallycrossens ”Keiserklasse” Super Cars for tredje året på rad. Han ble kåret til «Årets Bilsportsutøver» også i 2010.
 
I årets sesong startet det med seier i første runde for Isachsen. Men så gikk det tungt, før han på mesterlig vis kom sterkt tilbake og vant de fire siste rundene.
 
Andreas Bakkerud fra NMK Bergen tok årets EM-tittel i klassen Super 1600 etter en fantastisk sesong. Han innledet med å vinne de to første EM-rundene i sin Renault Clio.
 
Totalt vant han fire av ti runder og han ledet mesterskapet under hele sesongen.
 
Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik innledet sesongen enda bedre i klassen Touring Cars. Med sin Ford Fiesta vant han de fem første rundene, og i tillegg avsluttet han sesongen med å vinne de to siste.
 
Dermed sto han på toppen av seierspallen i sju av ti løp.
 
Greta Molanders Fond til Steve Røkland
Rallyføreren Steve Røkland (19) fra NMK Gardermoen, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.
 
Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Steve Røkland er den 26. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.
 
Kongsvinger-gutten Steve Røkland kommer fra et område der bilsporten generelt og rallysporten spesielt har hatt stor utbredelse i mange år.
 
Steve var 14 år gammel da han selv gjorde sin debut i crosskart i 2006. I sin første sesong tok han bronsemedalje både i NM og Nordisk mesterskap, og da var motivasjonen for en fortsatt satsing på plass.
 
Han hentet hjem en rekke medaljer og trofeer i crosskart både i 2007 og 2008, samtidig som interessen for rally var i ferd med å ta overhånd. På høsten i 2008 kjørte han sitt første rally i ungdomsklassen.
 
Det fortsatte han med i 2009 og 2010, før han slo ut i full blomst i årets sesong. NM-gull både i rally og bakkeløp for tohjulsdrevne biler og i tillegg seier i den prestisjefylte Fiesta Sporting Trophy Shootout i England ble fasit i år.
 
«Årets Drivaksel»
 Inge Tangen fra NMK Modum & Sigdal er tildelt prisen ”Årets Drivaksel” av Norges Bilsportforbund.
 
Prisen fikk han overrakt av rallyfører Petter Solberg under Bilsportforbundets premieutdeling på fredag.
 
Prisen ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraft i sporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for bilsporten.
 
Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.
 
Inge Tangen er en person med et stort engasjement i sin klubb og sitt nærmiljø. Han var en av drivkreftene under planleggingen av Sigdal Motorsenter, og han var en naturlig byggeleder under anleggsperioden for senteret.
 
Inge Tangen har dessuten vært formann i NMK Modum & Sigdal i 16 år.
 
Han har vært leder av bilgruppa i klubben i til sammen 12 år. Han har vært løpsleder og leder av sportskomiteen for Rally Sigdal i en årrekke og løpsleder ved en rekke bilcross- og rallycross-løp på Sigdal Motorsenter.
 
Inge Tangen har også hatt verv sentralt i Norsk Motor Klubb (NMK), blant annet tre år som hovedstyremedlem. 
 
Presidentens utviklingsstipend til Dennis Olsen
 Dennis Olsen (15) fra Våler i Østfold og KNA Varna er tildelt Presidentens utviklingsstipend på 50 000 kroner fra Norges Bilsportforbund.
 
Det var under forbundets store premieutdeling på Lillestrøm fredag at den unge og talentfulle utøveren fikk stipendet.
 
Det er NBFs president Roar Forgaard som har stilt midlene til disposisjon, og det var også Forgaard som overrakte sjekken på 50 000 kroner til en svært fornøyd Dennis Olsen.
 
Dennis Olsen er nærmest oppvokst med motorsport, og like ved en gokartbane i Våler i Østfold.
 
Derfor var han ikke gammel da han første gang satt i en gokart. Han har gått alle gradene i sporten fra rekrutteringsklassen Formel Cadetti og opp til KF2 som han har kjørt i høst. I årets sesong vant han det prestisjefylte løpet Viking Trophy på Rudskogen og han ble tysk mester i KF3-klassen.
 
Til tross for at han ikke er mer enn 15 år, har han vært Norgesmester i KF3-klassen de tre siste årene.
 
-Det er forholdsvis enkle kriterier for stipendet. Det skal gå til en ung og lovende utøver, og brukes til å gi mottageren påfyll av kunnskap og erfaring til videre satsing i bilsporten.
Dennis har vist at han er svært talentfull i flere år allerede. Han har en eksemplarisk fremtreden både på og utenfor banen, og uten tvil en stor fremtid innen sporten, sier NBFs president Roar Forgaard.
 
 
Dennis Olsen og Steve Røkland sammen med Petter Solberg under Bilsportforbundets premieutdeling

pic
 

Inge Tangen fra NMK Modum & Sigdal er tildelt prisen ”Årets Drivaksel” av Norges Bilsportforbund - her sammen med Petter Solberg. (BIldet under)

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: