Cadillac : Capone-Cadillac på blokka - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Capone-Cadillac på blokka
Kanskje et område for sosialantropologer? Hvor mye dyrere blir en gammel Caddy fordi den har tilhørt en supergangster? Svaret kommer den 28. juli.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Av en eller annen grunn får en bil større verdi når den har vært eid av en berømt person. Jeg har aldri forstått hvorfor John Lennons manglende bilinteresse skal gi hans bilvalg dobbelt så høy verdi når de en gang formidles videre via en auksjon.

Akkurat som jeg heller ikke er sikker på at Al Capone virkelig hadde kvalitet og kjøreegenskaper i fokus da han kjøpte seg en V8 Town Sedan fra Cadillac i 1928.

Men ifølge RM Auctions, som skal banke den bort om noen uker, er dette en av verdens eldste skuddsikre biler. Det første Capone gjorde etter å ha kjøpt den, var å kjøre bort til en lokal karosserimaker og få alt så skuddsikkert som mulig.

Det utrolige er at den 93 år gamle sønnen til han som drev karosseriverkstedet fremdeles husker hvordan faren jobbet på bilen, og hvordan Capone selv kom tilbake og betalte for jobben i cash før han kjørte ut med bilen. Capone var jo konge, klart slike minner lever.

Dessverre har senere restaureringer fjernet 1500 kg av den tunge armeringen, men de tykke glassene er i hvert fall bevart, og den nedsveivbare bakruta, veldig nyttig når man skulle bænge forfølgere, er fremdeles i virksomhet.

Men det mange flere og mye lenger historier om denne bilen. Og ingen forteller dem så godt som forfattere av auksjonskataloger.

Så synd at disse ordkunstnerne ikke henvender seg til et bredere publikum, da ville vi vanlige skribenter få virkelig konkurranse (bortsett fra de journalistene som lever av å skrive av auksjonskataloger da). Men du kan få hele historien selv hvis du går til www.rmauctions.com

RM regner forresten med at bilen kan ende hvor som helst mellom 300.000 og 500.000 dollar.  Uten Capone snakker vi halvparten.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: