Opel Adam: Opel on the rocks - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Opel on the rocks
Med Adam Rocks skal Opel åpne en ny nisje for små, urbane crossovere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Rocks er siste tilskudd til Adam-familien, som fra før byr på varianter med lystige navn som Jam, Glam og Slam.

Adam Rocks ble vist som konsept på fjorårets bilutstilling i Genève. På årets utstilling, som åpner dørene for publikum 6. mars, har Opel produksjonsutgaven klar.

Stofftak
Det elektrisk betjente "Swing Top" foldbare stofftaket blir standardutstyr. Det kan sendes bak til C-stolpene på bare fem sekunder, uten at det påvirker bilens vridningsstivhet eller funksjonalitet negativt.

Fortsatt kan bagasjerommet åpnes som vanlig, og lastevolumet er uforandret.

Taket er tredelt, med et senterlag i neopren. Det sørger for god værbestandighet og stor holdbarhet, og skal gi et lavt støynivå i kupeen.

Utallige muligheter
Som for alle biler i Adam-familien er valgmulighetene nesten uendelige. Fargepaletten for Rocks vil bestå av 18 ulike karosserifarger, samt seks ulike farger for taket, i tillegg til en rekke valg for individuell tilpassing både ut- og innvendig.

Bredere og mer sportslig
Adam Rocks har 1,5 centimeter høyere bakkeklaring enn resten av familien og antrasittfarget karosseristyling bidrar til å gi den lille bilen et tøffere utseende.

Det er ikke bare utvendig Adam er oppgradert. Deler av chassiset er også optimalisert og tilpasset, noe som inkluderer dempere, fjærer, geometrien i bakhjulsopphenget og en mer direkte styring.

Adam Rocks kommer standard med 17-tommers hjul, men det finnes også 18-tommers varianter.

LES: Opel med turbo-treer

Ny motor
Adam Rocks kommer med Opels helt nye tresylindret, enliters bensinturbo motor. Den kommer i to utgaver; En på 90 hk (66 kW) og en på 115 hk (85 kW). Begge leverer 166 Newtonmeter med moment fra 1800 omdreininger.

Versjonen med 90 hk har et forbruk på 0,43 liter/mil (foreløpige tall), med et CO2-utslipp på 99 g/km.

Grunnlaget for det lave forbruket er en motor bygget i aluminium med direkteinnsprøytning, variable ventiltider og intelligent styring av vannpumpen.

Sammen med den nye tresylindrede turbomotoren kommer en helt ny sekstrinns girkasse med en "tørrvekt" på bare 37 kilo. Det gjør den rundt 30 prosent lettere enn dagens versjon.

IntelliLink og parkeringsassistent
Opel fyller på med teknologiske løsninger i den nye utgaven av sin minste bilmodell.

Blant disse er en "håndfri" parkeringsassistent, som hjelper deg med å få bilen inn på en ledig plass. Den kan også leveres med siste versjon av Opels infotainmentsystem, og "IntelliLink" lar deg sømløst koble din smarttelefon direkte mot den syvtommers store skjermen på dashbordet.

Systemet lar deg også kjøre navigasjonssystemet BringGo, samt apper som Stitcher og TuneIn, som gir tilgang til tusenvis av radiokanaler og podcaster.

Adam Rocks kommer, som alle andre Opel-modeller, med DAB+ som standard.

Opel Adam Rocks skal etter planen være på markedet mot slutten av sommeren. Samtidig vil den nye enliters bensinturboen også bli tilgjengelig i de øvrige variantene i Adam-familien.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: