Alfa 8C i gjenbruk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
21 bilder i galleri
Alfa 8C i gjenbruk
Du trodde Alfa Romeos 8C var eksklusiv. Hva med Tourings Disco Volante som er bygget på en 8C?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Det var ikke helt åpenbart hvorfor Touring hadde en stor stand i Genève. Vi har sett deres Disco Volante før, og dersom de trenger flere slike jobber vet de sikkert hvor de skal finne de potensielle kundene.

Alfa Romeo bygget 500 eksemplarer av sin 8C Competizione. Og deretter 500 til da de fant ut at de kunne ta av taket.

Carrozzeria Touring Superleggera har som en del av sin forretningside at de skal plukke ned disse bilene og så bygge dem opp igjen som sin egen Disco Volante.

For å vise at de har en viss rett til det hadde de også tatt med seg en av sine opprinnelige Disco-coupeer til standen. En rar 50-talls design, med fullstendig mislykkede strømlinjer, tegnet av Frederico Formenti (som også var med på mesterstykker som Aston Martins DB 4).

Flyvende tallerken
Det eneste gode man egentlig kan si om den bilen var at den virkelig så ut som en flygende tallerken.

Men Touring skal altså bygge åtte av disse, har de bestemt seg for (og skrevet kontrakter på). En svart, en blå, en i sølv, fire i en eller annen rødfarge, og så den de hadde med til Genève da. Den var – av en eller annen grunn – grønn.

Skal vi tro at kunden er engelsk? Omtrent hver eneste grønne nyanse i Pantone-katalogen har en eller annen gang vært kalt British Racing Green, så kanskje denne også er BRG.

Jeg likte meget bedre Tourings stand på Retromobile for en måned siden. Der hadde de med et gammelt Bristol 401-vrak, helt oppspist av hva-det-nå-er som spiser aluminium, samtidig som de hadde med restaureringsjobben de gjorde, så langt den var kommet.

Det later til at de fremdeles har originaldokumentene på de Superleggera-karosseriene de gjorde for blant andre Bristol. Og håndverkere som kan praktisere dem.

Men for å slutte ringen fullstendig. På Retromobile sto det også en lukket Disco Volante. Men dette var et spesialkarosseri fra Boano som bare ble bygget i to eksemplarer. Hvorfor så få, aner jeg ikke, det var mye penere.

Det er jommen en liten verden. Superleggera Touring Disco Volante i Genève, men en meget bedre Touring og en meget bedre Disco Volante i Paris for bare noen uker siden. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: