Kia Sorento: Kia Sorento til 720.000 kroner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
43 bilder i galleri
Kia Sorento til 720.000 kroner
BARCELONA: Kia Sorento er bilen for dem det er viktig for å snobbe ned, men som samtidig ønsker seg en stor, rommelig, solid, komfortabel og svært godt utstyrt SUV.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Sorento er halvbroren til Hyundai Santa Fe og en av Kias suksessfulle modeller i USA.

Nå er generasjon III på vei til Norge med prislapp på 720.000 kroner. Og selv om det lukter litt premium inne i bilen, vil mange likevel hevde at å ta en slik pris for en Kia grenser til absurd, at det her kanskje snakkes om riktig bil, men definitivt med feil navn.

Kia-direktør Jan Pettersen innrømmer derfor uten å blunke at det normalt ikke er blant bilkjøpere på premium-nivå Kia henter sine kunder i Norge.

Men det fins alltid noen som ikke er så opptatt å eksponere velstanden, men som samtidig setter pris på kvalitet og komfort. Så derfor veger Kia å se bort fra de kjipe Sorento-variantene og klinker til med full pakke – og ikke noe annet: 2,2 liter, 200 hk, 4WD og sju sitteplasser. Pettersen krysset dessuten av i alle mulige utstyrsrubrikker før han sendte bestillingen til Korea. Håper er å selge 50 til 100 biler i året.

Samtidig ses det på om bilen kan bygges om til varebil. Om så er mulig kan volumet sannsynligvis dobles eller tredobles.

Hva slags bil snakker vi om?
Sorento er Kias største SUV i Europa og solgt i 1000 eksemplarer i Norge siden 2003. I forhold til forrige Sorento er utvendig lengde økt med 9,5 cm til 4,78 meter. I praktisk bruk betyr det enten mer bagasjeromsplass (605 liter med fem seter i bruk) eller en tredje seterekke hvor voksne faktisk kan sitte greit over litt lengre strekninger.

Hvordan er den å kjøre?
Sorento kjører på det jevne. Fordi bilen primært er utviklet for USA og Korea vektlegges komfort framfor sportslighet. I så måte kjører BMW X3 i sirkler rundt Sorento. Men for Sorento-eierne spiller det sannsynligvis ingen rolle.

Hva er under panseret?
Sorento bygges med flere bensin- og dieselmotoralternativer, med kun 2,2 liter/200 hk/441 Nm i moment er Norgesaktuell. I hvert fall enn så lenge. Lar bilen seg bygge om til varebil, kan en svakere dieselmotor være et reelt alternativ.

Selv ikke 200 hk gjør denne snaut 1,9 tonn tunge bilen til noen racer. Men i kombinasjon med seks trinns automatgirkasse oppleves det hele først og fremst harmonisk.

Hva gjør den spesiell?
Ingen ting med unntak av den usedvanlig omfattende utstyrspakken.

Hva er bilens svakheter?
I likhet med de aller fleste andre biler fra Asia mangler Sorento de mest avanserte førerstøttesystemene som er å finne hos Volvo og Mercedes.

En litt gammeldags automatgirkasse drar opp CO2-utslippet til 177 gram/km fra 149 gram/km med seks trinns manuell girboks. Kun automatgir er tilgjengelig i Norge. Motoren tilfredsstiller Euro 6-kravene og har derfor lavt NOx-utslipp.

Hvem passer den for?
Alle med god råd som ønsker å snobbe ned. Tro det eller ei, men det fins faktisk bileiere som ikke ønsker å sette sine bein i en Audi eller BMW og som synes Mercedes blir for prangende.

Hva koster den?
Ikke noen ribbet innstegsmodell her. Full pakke som koster 720.000 kroner pluss 5.900 kroner for metallic lakk.

Konkurrenter?
De aller fleste store SUVer som eksempelvis Hyundai Santa Fe, Chevrolet Captiva, Mitsubishi Outlander, Nissan Pathfinder, SsangYong Rexton, Volvo XC90 og naturligvis Audi Q5/Q7, BMW X3 og Mercedes ML.

Når til Norge?
I mars.

FAKTA Kia Sorento 2.2

Motor:

4-syl. turbodieselmotor, 2199 ccm

Effekt:

147 kW (200 hk)

Dreiemoment:

441 Nm

Mål LxBxH:

478 x 189 x 169 cm

Akselavstand:

278 cm

Bakkeklaring:

18,5 cm

Vekt (m/fører):

1878 kg

Tilhengervekt:

2000 kg

Bagasjerom:

605-1662 liter (142 m/ 7-seter)

Aks. 0-100 km/t:

9,6 sek.

Toppfart:

203 km/t

Snittforbruk:

0,67 l/mil

CO2:

177 g/km

Pris fra:

kr. 720.000 kr

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: