Subaru : Levorg blir europeer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Levorg blir europeer
Til høsten får den norske Subaru-importøren en ny modell på menyen. Men den vil de foreløpig ikke fortelle mye om.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er Levorg, stasjonsvognen som debuterte på Tokyo-utstillingen i 2013, som nå er på plass i Genève.

Da Nobuhiko Murakami, senior visepresident i Fuji Heavy Industries, hadde fortalt om nyhetene vi allerede kjenner, ny Outback og en oppdatert Forester, dro han teppet av den nye modellen og sa:

– Salget av Levorg startet i Japan i juni 2014, og i løpet av syv måneder har vi allerede solgt 30.000 biler og fått meget positive tilbakemeldinger. Nå har vi valgt Europa som første oversjøiske marked, og derfor står bilen her i dag.

Euro-tilpasset
– For å løfte Subarus image har vi gitt den spesifikasjoner vi vet europeere setter pris på, og vi håper den skal hevde seg i det meget tøffe markedet. Detaljerte spesifikasjoner gir vi ikke ennå, men vi har som mål å tilby verdier som kjøreglede, sikkerhet og fleksibilitet, sa Murakami.

Han la til at bilen får en 1,6-liters direkteinnsprøytet turbo boxer motor. Denne omtalte vi også i forbindelse med den japanske debuten, så vi vet at i alle fall den japanske utgaven har 168 hestekrefter og et dreiemoment på 250 Newtonmeter.

WRX-basert
I Japan selges Levorg også med en toliter med 296 hk og 400 Nm, men denne er neppe aktuell for Norge. Diesel ble ikke nevnt i presentasjonen.

– Jeg kan bekrefte at Levorg kommer til Norge på høsten, og at vi kan gi flere detaljer i løpet av sommeren, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge.

– Levorg skal erstatte Legacy som tas av programmet i Europa. Den er like stor som Legacy 2005 modellen var, og understellet har mye til felles med Subaru WRX, så det ligger an til å bli en morsom bil, konkluderer Thrane.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: