Lincoln : Continental er tilbake - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Continental er tilbake
Når New York åpner dørene til sin bilutstilling mot slutten av uken er et av de mest kjente modellnavnene på plass igjen. Lincoln Continental.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Jeg tror ikke det har vært noen Continental siden starten på 2000-tallet. Men navnet lever fremdeles som et eksempel på noe særdeles luksuriøst og eksklusivt.

Man kan kanskje si at Ford ikke var spesielt heldig med timingen, den første Continental ble bygget som Edsels Fords egen privatbil, han skulle bruke den på en ferietur tidlig i 1939. Den ble såpass vellykket at han bestemte seg for at den skulle i produksjon.

Så gjorde Pearl Harbour at amerikanerne fikk andre interesser noen år, men så snart krigen var slutt kom Continental i produksjon igjen. Den hadde et langt opphold på femti-tallet, men kom tilbake. Har hatt et langt opphold nå – men ser igjen ut til å komme tilbake.

Produksjonsklar
Den dukker nemlig opp som såkalt konsept på påskens bilutstilling, men det er helt klart at her har vi en full-size sedan som er klar til å bli produsert.

Ford har flørtet med Continental-begrepet lenge. I 2002 viste de en konseptbil som het Continental – som norske Per Ivar Selvaag hadde mye av ansvaret for. Men dagens debutant slekter kanskje mer på Interceptor-konseptet fra 2007

Slik den står nå er det imidlertid ikke mye av det gamle som henger ved. Dette er en up-to-date design som, i hvert fall på bilder, ser fantastisk ut.

(saken fortsetter)

Smarte seter
Det er ikke mye konkret som er sluppet om dette prosjektet ennå, bortsett fra at konseptbilen står på 21-tommers hjul og at det legges enorm vekt på luksus.

Setene kan for eksempel reguleres med 30 forskjellige muligheter for å ta vare på alle kroppsvekter og -former. Og interiørmaterialene skal være «de mest sensuelle» noensinne.

Så sies det at under panseret ligger det akkurat nå en 3-liters EcoBoost V6 motor. 

Selv om vi egentlig ikke har noe med dette å gjøre, kan vi allikevel håpe på bakhjulsdrift?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: