Audi TT: Allværssportsbilen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Allværssportsbilen
BRUKTBIL: Audi TT med firehjulstrekk er sportsbilen du like gjerne kjører sommer som vinter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 3-2015.

Lengre frem i bladet har vi kjørt den aller første generasjonen mot den helt nye. Men i mellom der ligger generasjon to og venter på nye eiere.

Lansert i 2006, og med Walter de’Silva som pennefører, skulle andre generasjon TT videreføre arven fra den allerede smått legendariske førsteutgaven.

Men, som det sies i musikkbransjen – andrealbumet er alltid det vanskeligste, og det var ikke lett å være oppfølger til den opprinnelige TT. Men TT Mk2 klarte seg godt. Kanskje var det mange som syntes den ble litt tam utseendemessig sammenlignet med den første, men det er vel så mye fordi den første hadde overraskelsesfaktoren på sin side.

Det Mk2 virkelig ryddet opp i, derimot, var kjøreegenskapene. Den virker lettere på foten, har mer tilgivende girkasse og clutchpedal (eventuelt dobbeltclutch-girkasse) og ikke minst ble den langt tryggere i litt høyere hastigheter.

Utvidet modellutvalg
Ved lanseringen var det ikke så mye å velge i. To bensinmotorer – en to-liter og en 3,2-liter – sto på menyen.

Ønsket du trekk på alle fire, var det kun den store motoren som var aktuell, og det kostet; over 700.000 måtte man ut med i 2006 for den. Det var det ikke mange som valgte.

Men etter hvert som tiden gikk ble modellutvalget utvidet.

En dieselmotor kom for første gang i TT i 2008, og med tiden kom firehjulsdrift, på Audi-språket kalt quattro, til mer fornuftige motoriseringer.

Mest aktuell er kanskje derfor 2-liters bensin med 211 hestekrefter og nettopp quattro. Manuell eller automat – valget er ditt. Mange ble fristet av S-tronic-girkassen – på Volkswagensk kalt DSG.

Det er ikke så vanskelig å forstå. Kjappe girskift, både opp og ned, og mulighet for manuell sjalting og ingen bruk av venstrefoten (med mindre du bruker den til å bremse med …).

De som ville unne seg noe ekstra kjøpte seg TT S (2 liter, 272 hk og quattro), mens de virkelige hardcore-kjøperne valgte TT RS (2,5 liter, 340 hk og selvsagt quattro).

Solid sportsbil
Audi TT scorer høyt på kvalitetsmålinger. Dekra forteller at TT er «langt mer pålitelig enn snittet, og er en av de beste sportsbilene i listene».

I Storbritannia har Audi TT den nest høyeste godkjennelsesraten for førstegangs EU-kontroll blant 2006-modeller – og også senere modeller scorer jevnt høyt.

Understell og karosseri er stort sett solid, og interiøret er godt bygget, med lite feil å rapportere om. Det meldes om at setene kan miste litt fasongen i sidestøttene, men det burde være enkelt å se for en eventuell kjøper.

Sjekk også at frontlyktene lyser som de skal – meldinger om feiljusterte lys er en av de få negative punktene på sjekklista til en TT.

--

Dette skrev vi:

BilNorge16.06.2010
211-hesteren er så vellykket at Audi har kastet ut både 200-hesteren den direkte erstatter og den 3,2-liters V6eren som vel aldri ble noen stor suksess i TT, ettersom den først og fremst ga mer vekt enn krefter.

Det virker som om TT med den nye motoren har funnet seg selv, kjøreopplevelsen er enda likere på 211-hestersutgaven av Porsche Cayman – det har rett og slett gjort TT til enda mer av en sportsbil.

Bil 1/2007
Oversikten fra førersetet er så god den kan være fra en sportslig kupé, takket være en stor bakrute og sjenerøse sidevinduer.

--

Spesifikasjoner:

Audi TT 2,0 TFSI quattro S tronic

Motor
1984 ccm, R4 turbobensin

Effekt
211hk/350Nm

Drivlinje
6A, firehjulsdrift

Fart
6,0 sek., 245 km/t

Forbruk
0,71 l/mil, 164 g CO2/km

Vekt
1355 kg

Dimensjoner (L/B/H)
419/184/135 cm

--

(Baksete)
Det er trangt i baksetet, så cabrioletutgaven har like godt droppet det.

(Frontlykter)
Sjekk at frontlyktene er riktig justert.

(Motor)
Motorutvalget strekker seg fra 160 til 340 bensinhestekrefter, pluss en dieselmotor.

(Understell)
Teknisk og mekanisk er det lite feil med TT Mk2.

--

Bruktbilutvalg:

På BilNorges bruktbilsøk ligger det i skrivende stund 11 Audi TT Mk2 til salgs. Prisene går fra 249.000 til 439.000 kroner.

Audi TT var naturligvis ingen volumselger for Audi, men har solgt greit, i tillegg til at markedet har blitt tilført et jevnt sig av bruktimporterte modeller.

Som med Audier flest er spesifikasjoner og utstyrsvalg viktig for TT-kunder. Xenon-lys, skinninteriør, S-line og litt annen snacks er nærmest som «must» å regne i Audi-verdenen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: