Kia Ceed: Oppgradert Cee’d - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Oppgradert Cee’d
Kia foretar en midtlivs oppgradering av sin Golf-utfordrer Cee’d. Kosmetikk og teknikk går hånd i hånd.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Da dagens modell kom på markedet i 2012, var den en medvirkende faktor til at Kia nådde nye høyder. I gullårene 2012 og 2013 solgte de rundt 5000 biler i året, og Cee’d sto alene for rundt 20 prosent av volumet.

I fjor endte denne modellen på 615 enheter, og hittil i år er det ifølge OFV kun registrert 278 nye Cee’d – en nedgang på 41 % fra samme periode i fjor.

Kia-organisasjonen håper nok en oppdatert Cee’d skal hjelpe dem tilbake til gamle høyder.

For de har jo flere viktige nyheter på gang – vi har allerede fortalt om ny Sportage og Optima. Og at nye Sorento tar «statskassa» og dermed kan registreres som varebil. Legg til lange venteliste på Soul Electric, så er det duket for et godt Kia-år. 

Men tilbake til Cee’d, som i tillegg til et ansiktsløft eksteriørt også får nytt og modernisert interiør og oppdatert teknikk. Endringene omfatter alle varianter – femdørs kombi, stasjonsvogn og tredørs ProCee’d.

Les også: Kia EU-tilpasses

Magrere
Dessuten lanseres nye drivlinjer – blant annet en tresylindret 1,0 turbo bensinmotor. Denne leveres i to styrkegrader, en basisutgave med 100 hk og en high power-versjon med 120 hk – begge med et dreiemoment på 172 Nm i området 1500 til 4000 omdreininger.

Det fins også en 1,4-liter med 100 hk og en 1,6-liter med 128 hk for bensin. De som foretrekker diesel kan velge mellom 1,6-litere med enten 110 eller 136 hk.

Sistnevnte kan kombineres med syvtrinns DCT dobbel clutch automatgirkasse som er egenutviklet av Hyundai/Kia. Denne kombinasjonen har et CO2-utslipp på 109 g/km, ned fra 145 g/km i forgjengeren med sekstrinns automat. Det bør gi seg utslag i priskutt.

Kia lover i tillegg økt komfort gjennom et modifisert chassis og effektiv støydemping.

De nye Cee’d-modellene snart i salg, og som øvrige Kia-modeller leveres de med bransjens beste garantiordning – 7 år / 150.000 km. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: