Nissan : Kompakt crosser fra Nissan - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
Kompakt crosser fra Nissan
Nissan debuterer Gripz i Frankfurt. De har vist oss dristige konsepter tidligere også, så se ikke bort fra at dette går mot en produksjonsmodell.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Ifølge Nissan er dette en slags blanding av sportsbil og crossover. Og selv om de ikke vil knytte den opp mot en bestemt modell, skal den gi hint om en fremtidig produksjonsmodell.

Det er lett å tenke andre generasjon Juke når vi får oppgitt målene: 410 x 189 x 150 cm over en akselavstand på 258 cm. En Juke måler 413 x 176 x 156 og har 253 cm mellom akslene.

Tradisjon for det vågale
Både Qashqai og Juke var i sin dristige som konsepter, og selv om Qashqai ble tonet kraftig ned før den gikk i produksjon, har Juke fortsatt et utseende du enten elsker eller hater. Men den er meget populær i mange markeder.

I tillegg til målene er det også en annen kjensgjerning som peker mot at de vi ser her er et forvarsel om andre generasjon Juke. Dagens modell kom på markedet i 2010, så den har ikke mange årene igjen å leve, og den var gjennom en midtlivs facelift i fjor

Lek og alvor
Ifølge Nissan har Gripz to personligheter. Den fikser de daglige gjøremål samtidig som den blir med deg på spennende utflukter i helgene. På samme måte som sykkelen tar deg til jobb på hverdager og fungerer som treningskamerat på fritiden.

Gripz gjør ære på en av Nissans første crossovere – Datsun 240Z som vant Safari Rally i 1970-årene – en sportsbil som ble suksessrik i det krevende rallyet takket være Nissans avanserte 4x4-teknologi.

Opplysningen om drivlinjen er sparsomme, bortsett fra at den er seriehybrid der en bensinmotor leverer kraft til en elmotor, og der Nissan har utnyttet sin avanserte elbil-teknologi til å lage noe som er stille og effektivt, og sikkert relativt skånsomt mot miljøet.

Vi kjenner igjen enkelte designtrekk fra kompakte og sjarmerende Sway som vi møtte i Genève i våres – V-motion grillen, boomerang lyktene foran og bak, det flytende taket og de spesielle C-stolpene.

(saken fortsetter)

Eurojapansk
Gripz er kreert i samarbeid mellom Nissan Design Europe i London og Nissan Global Design Center i Japan.

Bilen har en ramme i karbonfiber som karosseriplatene er kledd på. Den har fire dører der fordørene svinger ut og opp, mens de halve bakdørene er hengslet i bakkant, uten noen B-stolpe mellom dørene.

De rektangulære frontlyktene inneholder små dash-cams som filmer kontinuerlig slik at dine venner kan følge dine utflukter via sosiale nettverk – gjerne live.

Bridgestone har utviklet smale konseptdekk som er montert på 3-ekede 22-tommers felger.

Sjekker interessen
Mens eksteriøret er designet i England har japanske spesialister tatt seg av interiøret.

Setene og senterkonsollen er direkte inspirert av sykler, mens dørhåndtakene er formet som sadler fra racingsykler. Det 3-ekede rattet er en direkte replica av dekkene, ned til grafikken som er inngravert på dekksidene.

– Det gjenstår å se hva slags innflytelse Gripz har på neste generasjon crossovere, men vi er veldig spent på publikums reaksjon her i Frankfurt, sier Shiro Nakamura, visepresident med ansvar for design hos Nissan. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: