Grenseløse Hennesey - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Grenseløse Hennesey
For noen er det åpenbart bare å pøse på, hvis du spør etter hestekrefter. Amerikanske Hennessey for eksempel.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Når samtalene kommer inn på selvkjørende biler kan Mercedes-folket lene seg tilbake i stolen og si med en lett blasert mine at «kjære, det hadde da vi i salg allerede for to år siden.»

Når det blir litt Königsegg-aktig prat om 1 hk/kg kan Hennesey-folket like lett nedlatende si at «kjære, der var jo vi for mange år siden»

De satte en salgs uoffisiell verdensrekord, det er mange av dem i denne bransjen, på 435,3 km/t i 2014. Bilen var deres Venom GT med 1200 hester på like mange kilo.

Overkill
John Hennesey er en fyr som åpenbart har en ubegrenset tilgang på slike hester. Han har for lengst lagt på noe til på den Venomen som gjorde 435 km/t. Eierne der kan nå leke seg med 1244 av dem.

Men det var åpenbart ikke nok, for i forkant av årets SEMA har han nok sagt til seg selv at «her må noe gjøres».

Det han gjorde - i tillegg til å ta med seg en 774-hester kompressormatet Mustang kabriolet og en 650-hesters, like mye kompressor der, F 150 - var å bygge en Venom GT opp til 1451 hk ved forholdsvis siviliserte 7.200 omdreininger.

Øker trykket
«Ganske enkelt gjort», sier John Hennesey. Bilen lar seg kjøre på E85 og da er det åpenbart uproblematisk å øke kompressortrykket fra 19 til 26 psi.

Resultatet er blant annet 1,17 hk/kg. Og omsatt i drag-tid: litt under 3 sekunder til 100, 160 på 4,4 og 200 mph (322 km/t) på 12,8. De har også simulert en toppfart på 451 km/t før det hele flater ut.

At bilen virkelig sto på SEMA var en overraskelse for de som følger dette eksklusive segmentet nøye. Alle har nemlig (visstnok) ventet på den nye Venom F5, og at det var den som skulle ha en motor i 1400 hk-området.

Den nye bilen kommer den, bekreftet John Hennesey, men siden verken Königsegg eller Bugatti står på stedet hvil, syntes han det var like greit å legge en ny markør med en gang.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: