Opel Mokka: Opel gir Mokka en X - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Opel gir Mokka en X
Opel viser en oppgradert Mokka med tilnavnet X på Genève-utstillingen neste måned. Men selv med ny betegnelse er mye som tidligere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mokka var Opels bestselger i Norge i 2015, men det skyldes nok primært at nye Astra kom så sent på året at den ikke rakk å gjøre de store utslagene på registreringsstatistikken. En måned inn i det nye året er det nemlig Astra som topper, og det før den viktige stasjonsvognen er på plass.

I stedet for å si rett ut at dette er en facelift, sier Opel i sin pressemelding:

«Når nye Opel Mokka X vises på bilutstillingen i Genève, første uken i mars, bygger den videre på suksessen Mokka har hatt siden lanseringen i 2012. Over 500.000 Mokka er bestilt, eller levert, til kunder i Europa. Nå er det klart for neste steg.»

Modernisert
Mokka X kommer på markedet i årets siste kvartal, og Opel lover et helt nytt og friskere eksteriørdesign, nytt interiør og et klasseledende infotainment-system.

På plass bak rattet i nye Mokka X møtes du av et helt nytt interiør. Dashbordet har klare likhetstrekk med det du kjenner fra nye Astra.

I tillegg til den nye generasjonen med 1,6-liters dieselmotorer med 110 hk og 136 hk, vil også Mokka X bli utstyrt med den nye generasjonen 1,4-liters turbo bensinmotor med en effekt på 152 hk. Denne kan kombineres med sekstrinns automat og adaptiv firehjulsdrift.

Nye Mokka X blir den første modellen som bærer bokstaven «X» på bakluken, ifølge Opel er det for å vise at det er en bil som gjerne tar utfordringene med tøffere og mer utfordrende kjøreforhold.

BIL-TEST: Mokka møter tre konkurrenter

Firehjulsdriften i Mokka X kobles inn og ut etter behov. Når underlaget er tørt, er det kun forhjulene som driver for å holde forbruket nede. Avhengig av underlaget vil elektronikken sørge for sømløs variasjon ved å fordele inntil 50 prosent av kreftene til bakvognen.

Ny teknologi
I tillegg til det smarte AWD-systemet, har ingeniørene hos Opel fulgt strategien med å bringe ny teknologi til folket.

Et eksempel på dette er nye adaptive LED frontlykter. Det nye AFL LED-lysene (kjent fra nye Astra) sørger for å tilpasse lyset avhengig av hvor, og hvordan du kjører. Systemet har ni ulike lysmønstre og erstatter dagens Bi-Xenon AFL.

Fordelen med AFL LED er at det gir et bedre og hvitere lys, samtidig som det er ikke har noen bevegelige deler inne i lampen. Det gjør systemet både raskere, og mer presist – samtidig som det er enda mer driftssikkert over tid.

I tillegg til dette får Mokka X den nyeste generasjonen Opel Eye frontkamera, med høyere oppløsning og mer prosessorkraft, noe som bidrar til samle informasjon til en rekke førerstøttesystemer. 

Mokka befinner seg i et segment hvor konkurransen har hardnet de siste årene - med attraktive nykommere som bl.a. Mazda CX-3 og Honda HR-V.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: