Du store kineser - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Du store kineser
SPIONBILDER: Great Wall er ikke noen hvem som helst. Med modellnavnet Haval er de Kinas største SUV-produsent. Og de er ikke fremmede for eksport.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er noen år siden Kina passerte USA som verdens største bilprodusent. Det sier seg selv at det i et 25-millioners marked fins merker og modellnavn vi «her på berget» aldri har hørt om.

Et godt eksempel er Haval fra Great Wall. Deres H6 plasserte seg på åttendeplass på listen over verdens mest solgte SUV-er i 2015, plassen mellom Nissan X-Trail og Mazda CX-5.

På årets Auto China viste de sin nye H7 som kan leveres med to eller tre seterader. Den er allerede i salg i Kina og skal ut på en del eksportmarkeder, deriblant Australia, i løpet av 2017.

Meget viktig
- Dette er en meget viktig bil for oss, og Australia er viktig eksportmarked siden det er blant våre aller første og vi vet hvor populære SUV-er er der, sa Havals visepresident med ansvar for design, Pierre Leqlerc.

- H7 er vårt foreløpig siste eksempel på hvor hardt vi bestreber oss for å utvikle topp kvalitetsprodukter som australske kunder med stolthet vil eie.

Bilen har en 2,0-liters turbo bensinmotor med 231 hestekrefter og et dreiemoment på 355 Newtonmeter. Kreftene fordeles til alle fire hjul gjennom en 6-trinns dobbelclutch girkasse fra Getrag.

På et nytt nivå
Haval skryter av komfort og sikkerhet på et nytt nivå for kinesisk-produserte biler, og nevner blant annet adaptiv cruise-kontroll, autonom nødbremsing, 360-graders fugleperspektiv, blindsone-overvåking, filskift-indikator og kollisjonsvarsling.

Interiøret er utstyrt med TFT instrumentpanel og en stor 12-tommers multimedia-monitor på dashbordet.

Flere hull å fylle
På bilutstillingen i Beijing viste Haval to konsepter for å gi hint om fremtidige modeller. HR-02 er en kompakt SUV mens HB-02 er en mid-size modell med moderne teknologi og drevet av en hybrid drivlinje.

I tillegg til Australia nøyer Haval seg foreløpig med å eksportere til noen få markeder i Asia, Afrika og Sør-Amerika, men de har også begynt å snuse på Europa gjennom Bulgaria og Russland. Så merk deg navnet… 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: