Ferrari : Villere enn Ferrari - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Villere enn Ferrari
Ville Ken Okuyama fått bygge en slik Ferrari hvis han hadde fortsatt der? Umulige spekulasjoner. Men bilen finnes heldigvis, under hans eget navn.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Ken Okuyama er japaner, men med fartstid hos Chevrolet (Corvette C5), Porsche (996) og Pininfarina, der hans mest kjente er Ferraris Enzo.

I tillegg har han vært lærer for en lang rekke designere som har kommet fra Art Centre i California. Men så riste han hjem og startet sitt eget designfirma. Derfra har det kommet mye bra, et skikkelig tog blant annet, men en og annen bil har det også dukket opp.

Kode 7 og Kode 9 er biler du har møtt her tidligere. Og nå dukket han overraskende opp i California i forbindelse med Pebble Beach – med en helt ny bil.

Ferrari-aner
Kode 57 heter den nye, og den er litt villere enn de foregående.

Derfor sies det vel også at dette er noe enestående, i motsetning til de vi har møtt før som har vært bygget i lave opplag.

Men på den annen side fortalte han at bilen kunne leveres, trimmet, fra tyske Novitech som er godt kjent for Ferrari-trimming – høres ikke det ut som om han kunne tenke seg å selge noen? 

Den er altså ganske heftig. Det er en V12 motor foran der et sted, og det er vel temmelig sikkert at det er en Ferrari, for de som kjenner disse bilene sier at det er spor fra 599 GTB på innsiden også. I overkant av 700 hester og 600 Nm er også verdier du finner i Ferrari-land.

(saken fortsetter)

Blikkfang
Jeg er mer interessert i formen, og det han virkelig har gjort her, som vel ikke har vært gjort i samme grad før – er å lage et virkelig dør-show.

Lamborghini var tidlig ute med denne type drama, men nå har Okuyama hengslet dørene i bakkant, slik at de enorme flakene åpner utover og oppover og bakover. Det samlet i hvert fall publikum ved Quaile-arrangementet.

Det er kvadratkilometervis av karbonfiber her. Likevel veier den såpass mye som 1634 kg. Det er vel også den eneste konkrete verdien han har snakket om. Bortsett fra at opphengningen kommer vi de samme Novitech. Den kan høydereguleres med 45 mm.

Dekkdimensjonene måtte man lese seg til: ganske heftige de også. 21 tommere foran, 22 bak. Med Pirelli P Zero trukket rundt.

Hvorfor 57-tallet i Kode? Okuyama sier det er fordi 1957 var et ikonisk år med en rekke fantastiske nye biler.

Akkurat nå husker jeg ingen, men han har sikkert rett.

Ubekreftede meldinger går ut på at det skal bygges fem biler, med en startpris på 2,5 millioner. Dollar!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: