Hyundai i30: Hyundai viser ny i30 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Hyundai viser ny i30
Hyundai letter i dag på sløret og slipper informasjon om sin viktigste Paris-nyhet – i30.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Som vi fortalte i forbindelse med de første vage bildene for noen uker siden, har Hyundai raskere taktomslag enn mange av konkurrentene. Dagens modell kom på markedet i 2012, bare fem år etter generasjon én. Og nå står generasjon tre allerede klar.

Det første man legger merke til er den nye «cascade»-grillen som heretter blir Hyundais ansikt en periode fremover. Sammen med lillebror i10 er i30 blant de første modellene med dette designuttrykket.

Nye i30 måler 4.340 x 1.795 x 1.455 mm (LxBxH) over en akselavstand på 2.650 mm. Sammenlignet med dagens modell betyr det at den er 40 mm lengre, 15 mm bredere og 15 mm lavere mens akselavstanden er den samme.

Og mens vi er inne på mål – bagasjerommet har en kapasitet på 395 liter (+ 17 liter) som øker til 1301 liter ( -15 liter) når baksetene legges ned. På tross av økte dimensjoner og 22 prosent høyere stivhet, er vekten på karosseriet redusert med fire kilogram.

I Norge skal nye i30 selges med to alternative bensinmotorer. De fleste vil nok velge den firesylindrede 1,4-liters turbo med 140 hester og et dreiemoment på 242 Newtonmeter.

Motoren er ifølge Hyundai 14 kg lettere enn forgjengeren. Den leveres med 6-trinns manuell girkasse som standard og 7-trinns DCT automat som opsjon.

Alternativet er en tresylindret 1,0-liter med 120 hk og 170 Nm i kombinasjon med 6-trinns manuell kasse.

I andre markeder tilbys også 1,0-literen i en utgave med 100 hk, samt tre alternative 1,6-liters dieselmotorer med 95, 110 eller 136 hestekrefter.

(saken fortsetter)

Hyundai skryter av et høyt sikkerhetsnivå med blant annet automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, smart cruisekontroll, blindsonevarsel, skiltleser og automatisk fjernlys.

En 8-tommers skjerm og integrert kamera er ifølge Hyundai standard. Det er også BlueTooth og TomTom Live navigasjon samt Apple CarPlay og Android Auto, får vi vite.

Produksjonen av nye i30 starter i Tsjekkia mot slutten av 2016, og de første bilene er på plass i Norge i løpet av første kvartal neste år.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: