Peugeot : Hotte Dakar-kandidater - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
26 bilder i galleri
Hotte Dakar-kandidater
For Peugeot er det et spørsmål om å gjenta seieren. For Toyota om endelig å nå helt til topps. Begge har presentert sine Dakar-kandidater for neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er lenge siden Dakar-løpet har gått i nærheten av Dakar. Men fremdeles er det et av verdens mest hårete løp, og fremdeles er det en rekke bilfabrikker som stiller med helt egenutviklede spesialmodeller.

Omtrent samtidig har både Peugeot og Toyota vist sine som skal være klare til start ved nyttårstider.

Peugeots historie er imponerende. De kom tilbake etter 15 års fravær i 2015, og det gikk helt på trynet. De hentet bilene hjem, gjorde om ganske mye, og vant i år.

Toyotas historie er mer utholdende. De har vært med siden tidenes morgen, har aldri vunnet, men har hatt et par Le Mans-type opplevelse, der seieren ble rappet fra dem på oppløpssiden. 

I år ble det en tredjeplass totalt etter en annenplass i fjor, fjerde i 2014, tredje i 2013 og andre i 2012 (samme mannskap hele veien).

Nå blir bilen mer ekstrem enn noensinne. Toyotas egen Gazoo Racing i Sør-Afrika har bygget en virkelig spessial, basert på Hilux. Men en litt annerledes Hilux.

Her er det ikke firehjulsdrift, men bakhjuls, her er motoren plassert i midten, og takket være ny mål på innsug-restriktorene, kan de bruke V8 motoren fra Lexus RC-F fullstendig uten antydning av turbo.

Høyt dreiemoment lavt nede, og lav vekt (1300 kg, mot den vanlige Hiluxens nesten to tonn) med svært lavt tyngdepunkt – sammen med dekk som nå er 37 tommere, mot årets 32 – skal sikre fremdriften over den vanvittige, 9000 kilometer lange, terrengøvelsen.

Peugeot har parkert sin gamle 2008 DKR inne i et hjørne og erstatter den med neste års 3008 DKR.

Bildene viser i hvert fall at den er noe helt annet – ikke minst med den nye fronten og at den nesten er kledd i smoking. La oss håpe den får beholde svart/hvitt-omslaget med forsiktige innslag av Red Bull-rødt – det var stilig.

Selvfølgelig beholder den bakhjulsdriften som var en overraskende suksess på årets vinner, og det ser ut som oppskriften ellers også er fulgt: store hjul, massevis av fjæringsvei og lav vekt.

Og ikke minst er dette en racerbil med air condition. Ganske forståelig – dette skjer i et Syd-Amerika der deltakerne befinner seg inne i en cockpit i opptil 12 timer per skift, med innvendig temp som kan nå 60 grader – hvis den ikke reguleres.

Jeg ser ikke bort fra at vi får se begge bilene i Paris – franskmennene er fremdeles ganske Dakar-gærne. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: