Porsche 911: Ny Porsche racer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Ny Porsche racer
Porsche har dratt lakenet av 2017-utgaven av 911 GT3 Cup. Dette blir Dennis Olsens arbeidsplass neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Dennis Olsen har gjort en strålende jobb som Porsche Junior i årets sesong. Han har allerede sikret seg tittelen som årets Rookie og ligger på tredjeplass totalt i den tyske cuppen når bare én løpshelg gjenstår.

Neste år er planen å ta steget opp i Porsche Supercup som kjøres parallelt med Formel 1 i Europa og USA, samtidig som han fortsetter i den tyske Carrera Cup.

I dag har Porsche avduket den nye utgaven av Dennis’ arbeidsverktøy – 911 Carrera GT3 Cup som er lettere, kraftigere og sikrere enn bilen han har rattet i år.

2017-utgaven har en 4,0-liters boxermotor med 485 hester, sammenlignet med 3,8 liter og 460 hester i dagens utgave. En rekke detaljer skal sørge for at motoren er mer driftssikker og får lavere vedlikeholdskostnader.

Ny front og hekk skal gi bedre traksjon og marktrykk, og den massive bakvingen med en bredde på 184 cm er med videre. Bilen har en totalvekt på 1200 kg.

Hjuldimensjonen er også uendret – 18-tommers felger med senterbolt for kjappe hjulskift. Michelin-slicksene har en bredde på 270 mm foran og 310 mm bak.

Sikkerhet er et viktig moment i racerbiler. Føreren er beskyttet av et solid bur og et innovativt racingsete med ekstra support rundt hode og skuldre.

Porsche produserer 911 GT3 Cup på side om side med sivilutgavene av 911 på hovedanlegget i Stuttgart-Zuffenhausen. Racetuningen finner sted ved motorsportavdelingen i Weissach hvor bilene også testes grundig av profesjonelle racerførere.

Siden 998 er det bygget 3031 stykker 911 GT3 Cup av modellene 996, 997 og 991. Dette gjør ifølge Porsche 911 GT3 Cup til verdens mest solgte GT-racer.

I 2017-sesongen skal nye 911 GT3 Sup brukes i Porsche Mobil 1 Supercup, Porsche Carrera Cup Deutschland og i Nord-Amerika. Andre Porsche-cupper – globalt fins det 20 av dem – får tilgang til bilen fra 2018-sesongen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: