Renault Zoe: Så vidt sikringen holder - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Så vidt sikringen holder
Egentlig hadde ikke Renault behøvd gjøre noe med strømnettet i det hele tatt. Dette hadde holdt selv om den bare hadde vært vist som en styling-idé.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Spøk og spenning var en gang navnet på et norsk tegneserieblad.

Renault burde overta den tittelen med en gang, for dette har de draget på. Først lagde de Twizy i Grand Prix-format. 

De hadde ikke bare gitt den et utseende helt hinsides. De hadde også jazzet opp propulsjonsavdelingen ved simpelthen å legge inn KERS-pakken fra en F1-bil.

Resultatet var 72 kW i forhold til de originale 13, og selv om det ble nesten 100 kg mer å flytte på, utakset den lille loppa en 265-hesters Megane til 100 km/t.

Seriøst
Så seriøst hadde Renault-ingeniørene gjort dette at de måtte bygge en helt ny transmisjon. Der den vanlige Twizy-motoren jobber rundt 7000 omdreininger, gjør KERS-motoren 36.000. Underlig at ikke sikringen gikk.

Oppskriften er noe av det samme med det Zoe e-Sport konseptet Renault presenterer i Genève.

Men som sagt, de kunne nøyd seg med det elektrisk-blå karosseriet med den gule grafikken og de feite hjulene og den neppå-bakken holdningen. 

Skikkelig bulldog.

Alle ville flokket seg rundt den og fortalt hverandre hvor tøff den var.

Og så viser det seg at tøff, det er akkurat det den er.

Racing-elementer
Bare noen uker etter at Renaults elektro-avdelingen har jekket opp rekkevidden betraktelig,  viser de altså hvordan man kan bygge en sportspakke inn i denne dedikerte elbilen.

Vi kan jo begynne helt i bunnen: Parallellogram med Öhlins fire-veis justerbare dempere i alle hjørner er starten på noe som høres ut som alvor.  Det hele vesentlig senket og med bredere sporvidde. 20-tommers hjul bare bekrefter inntrykket.

Nå ser vi riktignok ikke at det er firehjulsdrift her, og vi ser heller ikke hvor lett karosseriet egentlig er. Men det er det (firehjulsdrift) og det er også karosseriet. SÅ lett, bygget i karbon og kevlar, at det hele bare veier 1400 kg. Inklusive et 40 kWh batteri.

Innvendig: full sportspakke, Recaro-seter, fem punkts racingbelte og fire kjøremodus-muligheter. All betjeningen er selvfølgelig basert på det du finner i Renaults Formel E racer.

Hardcore
Det er nok mye mer som er hentet derfra også, men grovt fortalt får vi nøye oss med å formidle 2 motorer – en for hver ende – og 340 kW (det er altså over 460 hk!) – opp fra 65, og 640 Nm!

Det medfører blant annet, hvis du vil, nulltilhundre på 3,2. Toppfarten som stoppes elektronisk på 215 km/t, når du på under 10 sekunder.

Da er kanskje ikke rekkevidde eller ladetid det neste man spør om. Det aner meg at her er det andre prioriterer.

Men, som sagt, for meg hadde det vært mer enn nok at den hadde stått der slik den var. Skikkelig potent og uten antydning til et eneste eksosrør.

At de faktisk har føyd til flere spennende, men usynlige, detaljer gjør den jo bare enda mer gjennomført.

PS!
I en mørk gang bak selve standen, sto en vanlig Zoë med et norsk flagg på bakruta. Det var bilen der Gro Flaaten hadde vært en av deltakerne i fjorårets e-Rallye Monte Carlo.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: