Lamborghini utdatert : Ekstreme aktiviteter hos Lambo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Ekstreme aktiviteter hos Lambo
Bare noen uker før de skal vise sin familiebil, SUV-en Urus, dukker Lamborghini opp med det mest ekstreme noensinne. Og det sier ikke lite. Terzo Millennio er den døpt: Tredje årtusen!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Hadde «manns minne» strukket seg så langt som litt mer enn ett helt år (og ikke bare noen uker), burde jeg ikke være forundret.

For når jeg graver tilbake, finner jeg en pressemelding fra Lamborghini datert midten av oktober i fjor som forteller at «Automobile Lamborghini har undertegnet en avtale i forbindelse med MIT-Italo programmet ved Massachusetts Institute of Technology.»

«Avtalen betyr starten på et samarbeid mellom disse to enestående kapasitetene som skal jobbe med et prosjekt der målet er å levere et viktig bidrag til sportsbilenes fremtid – de som er beregnet for det tredje millennium», heter det videre.

Og ganske riktig – den oppsiktsvekkende skapningen som nettopp er avduket i Boston (stort nærmere kommer du ikke MIT) er utviklet sammen med instituttet.

Les også: Mens vi venter på Urus

Det er selvfølgelig utseendet som treffer oss først. Med alle Y-skopene og rette linjene og kantene og skarpe foldene er det liksom ikke tvil om hvor den kommer fra. Og når du ser den i profil, ser du også at denne fortsetter Lamborghinis cab-forward tradisjon.

Begynner du med detaljene, som alle de aerodynamiske finessene, er det også åpenbart at denne er ment å gå fort. Det er liksom nok å se på frontruten som er som en sklie helt ned til fronten.

Det er litt gøy å se hvor fort designere kan ta til seg DNA-en til en ny familie – denne bilen er designet av Mitja Borkert som bare har vært der et år. Han kom rett fra Porsche!

At den skal gå fort er klart, men hvordan den skal gå fort, er det ikke sagt noe spesielt om. Dessuten, nå da den ble vist, er dette en helt statisk skulptur. Det er for eksempel ikke presisert at den skal bli elektrisk, selv om noen av de blå lysene kan tyde i den retningen.

Det er også helt klart at en Lamborghini-eier ikke vil bli kjørt av en robot – «så glem det» sier Alessandro Farmeschi som er Lamborghinis utviklingsmann i USA. Det eneste vi får vite, forholdsvis konkret, er at låten er viktig for merket.

Uansett hva drivkilden blir kan vi med andre ord vente oss en skikkelig kvalitetskonsert.

Lamborghini i Dracula-land

Hi-tec
Men så er det bidragene fra MIT da? 

Det har vært snakk om noen superkondensatorer, som kan slippe løs all energien i ett gulp, for å skaffe maksimal akselerasjon.

Slike kan brukes både for biler med ren eldrift og som tillegg til en forbrenningsmotor – så der har vi ingen spor.

Et annet fenomen som kanskje er en del av dette samarbeidet er nanorør i kullfiber-konstruksjonene.

Disse vil kanskje kunne erstatte batteripakkene med tiden, slik at hele karosseriet og chassiset blir et eneste stor energi-magasin.

Men samtidig snakkes det om et mikro-åre opplegg som gjør at kullfiber-strukturen kan helbrede seg selv.

Hvis disse nanorørene, sammenlign dem gjerne med små nervetråder eller blodårer, merker at det er oppstått skader i strukturen, vil mikrokanalene kunne generere varme og tilføre kunststoffer slik at skaden reparerer seg selv.

Bare spekulasjoner det hele.

For meg er det viktige at Lamborghini fremdeles syns det er stas å være den verste og å vise frem det verste. 

Egentlig var jeg veldig glad i Asterion også, for tre år siden, men denne nye konseptbilen viser at de slett ikke har glemt hvor de egentlig kommer fra. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: