Nissan : Nissan får egen tankeleser - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Nissan får egen tankeleser
Det er skummelt når bilen kan oppføre seg som din gamle ektefelle ved å vite nøyaktig hva du kommer til å gjøre eller si, sekundet før du gjør det.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Men det er denne type tankelesning Nissan nå jobber med. De kaller det Brain-to-Vehicle, B2V, og er en innsats i arbeidet med å utvikle enda smartere biler.

Det er ikke underlig at Nissan har valgt å fortelle om dette arbeidet akkurat nå. Den store elektronikk-messen, CES, står for døren, og dette er det naturlige forumet for innovasjoner som dette.

Pionerjobb?
Det Nissan (selvfølgelig) ikke forteller noe om er hvordan dette skiller seg fra andre arbeider det siste ti-året.

Som Toyotas innsats for å sørge for at oppmerksomheten er nettet mot veibanen. Jaguars forskning som de fortalte om i 2015 der de målte hjernefunksjonen for å måle distraksjoner. Eller Renaults pionerbruk av EEG. De brukte elektro-encefalografi for å styre biler i 2016.

Dette siste eksemplet er i hvert fall noe Nissan garantert kjenner godt til.

Hele poenget er at når du bestemmer deg for å bråbremse eller svinge unna et eller annet, plutselig, så må hele prosessen bearbeides i hodet før den kan utføres i praksis.

Raskere enn hjernen
Enkelt forklart er det en bråte neuroner som trigges i nøtta, og denne virksomheten kan måles og – åpenbart – oversettes til klare instruksjoner.

I hvert sier Nissan at så langt har de klart å utvikle en form for smart system – de kaller det helt sikkert kunstig intelligens – som kan bremse eller svinge eller gjøre et eller annet et par tiendedeler før du er i stand til å utføre oppgaven selv.

Nissan presiserer at de er i en veldig tidlig fase av utviklingen, det vil nok ta 5-10 år før denne ideen kan brukes i praksis, sier de. Og de legger også vekt på at for at det skal virke, må føreren bruke et pannebånd, fullt av elektroder.

(saken fortsetter)

Teamwork
De gjør heller ikke forsøk på å antyde at dette er noe de gjør på egen hånd. De har med et nasjonalt forskningssenter i Canada og et i Sveits i tillegg til Bitbrain i Spania som nettopp har konsentrert seg om hjerne-computer grensesnitt.

Men med alt vi har hørt om hvor mye bedre lidar og radar og moderne sensorer er til å oppfatte virkeligheten rundt oss, enn vi selv er, kan man jo spørre om hvorfor noen fremdeles jobber med hjernen som hovedsensoren i et komplisert system.

Det er veldig sannsynlig at CES vil gi svar på både dette og mye annet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: