Opel Grandland X - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Opel Grandland X

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

- Innledning

Fransk Opel

Som Opels franske tvillingbror bygges Peugeot 3008 og Grandland X over samme tekniske lest.

Opel Grandland X er først og fremst en ujålete, tradisjonell hverdagsbil som ikke flytter en eneste grense. Men den er samtidig svært viktig for Opel, som har kommet seg rimelig til en familiestor SUV fordi alt du ikke kan se på bilen har den felles med tvillingbroren Peugeot 3008.

PSA-arkitektur
Her er PSA-arkitektur med kun forhjulsdrift, den tresylindrede,1,2-liter/130 hk/230 Nm sterke bensinmotoren kommer fra Peugeot, og automatgirkassen har Peugeot utviklet sammen med Aisin.

Så når jeg lurer på hvorfor Grandland X koster mer enn moderbilen, er det selvfølgelig fordi Opel mener utstyrspakkene inneholder mer som eksempelvis varmetråder i frontruta, varme i baksetet og oppvarmet ratt, alt kjekt å ha på sure vinterdager.

Grandland X leveres med samme multimedieteknologien som 3008, men Opel har holdt seg borte fra de fleste av Peugeots skjermbaserte løsninger ved eksempelvis å beholde tradisjonell betjening av varmeapparatet. Instrumentene består også av mekaniske visere.

Nydelige seter
Naturligvis har Grandland X de samme gode forsetene som 3008, eller er det egentlig motsatt – at setene kommer fra Opel? Uansett, det er godt å sitte bak rattet i Grandland X.

Som i 3008, kan bagasjeromsgulvet reguleres i to nivåer med flat lasteflate som resultat. Kjekt, det. På Opelen åpnes bagasjeromsluka ved en fotbevegelse under støtfangeren, og teknikken fungerer bedre enn på de fleste andre biler vi har testet med tilsvarende løsning. Peukan leverer det samme til 3008.

Derimot kan jeg styre min begeistring for de tresylindrede motoren. Ikke det at 130 hk og 230 Nm ikke holder, men hvorfor må den rakle så fælt? Det gjelder like mye i Grandland som i 3008. Noen vil kanskje hevde at snerret ved gasspådrag skal gi bilene litt mer sportslig preg, men siden de to ikke akkurat vekker noe sportsinstinkt, blir lyden bare forstyrrende. Fords tresylindrede har eksempelvis en langt mer kultivert gange.

Grandland X-kundene kan kun velge mellom én bensinmotor og én dieselmotor. Til gjengjeld prises de likt på samme utstyrsnivå.

LES VIDERE:

Innledning

Opel Grandland X

Peugeot 3008

Skoda Karoq

Subaru XV

Vårt valg

Testdata og poeng

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: