Audi TT: Oppdatert TT - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
Oppdatert TT
Tyve år etter originalen debuterte, har Audi funnet tiden moden for en oppdatering av TT.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er tredje generasjon TT som er kommet omtrent midtveis i sin livssyklus nå – den debuterte i 2014 og var første modell fra konsernet som var utstyrt med den virtuelle cockpiten. Som tilleggsutstyr.

Et oppusset eksteriør, motorer med høyere effekt og en mer rikholdig liste av standardutstyr, er Audis oppsummering av hva som er endret sammenlignet med den eksisterende modellen.

Første generasjon TT hadde en lei tendens til å være litt lett i rompa i høye hastigheter, og et mottiltak fra Audis side var å utstyre den med elektronisk stabilitetsprogram, ASR, som standard. Den fikk også ganske tidlig i produksjonsfasen en større hekkspoiler.

TT hadde en del detaljer som har blitt med videre gjennom to generasjonsskifter, som aluminium-detaljer i interiøret, runde luftdyser, en kort, ballformet girkule, et eksponert tanklokk og doble eksosrør (avhengig av motor).

Jeg syns personlig mye av særpreget forsvant ved det første generasjonsskiftet i 2006, men samtidig appellerte nykommeren utvilsomt til en større kundegruppe siden den var mindre sær.

Les alle våre tester og prøvekjøringer av Audi TT

Faceliften av TT kommer 20 år etter originalen, og Audi vektlegger at nykommeren skal bli mer sportslig med mer aggressiv design.

Standardutstyret omfatter nå blant annet Audi Drive Select som lar deg velge oppsett etter dagsformen, regn- og lyssensor, oppvarmede speil samt multifunksjonsratt som lar deg styre alle funksjoner. Videre får du belyste USB-porter, samt Blåtann for trådløs paring.

Uten å komme inn på detaljer skryter Audi av et stort utvalg bensinmotorer i ulike styrkegrader, alle utstyrt med bensin-partikkelfilter slik at de innfrir de nye utslippskravene.

Sekstrinns manuell girkasse er standard, syvtrinns dobbel clutch automat (S tronic) er alternativet for de som vil slippe å bruke venstrefoten.

De lave trinnene i begge kassene er tettsteget for kjapp akselerasjon, mens de høyere trinnene sørger for lave turtall i høye hastigheter.

Hittil i år er det registrert 8 nye Audi TT, samtlige er med tak. I tillegg kommer 10 bruktimporterte.

De oppdaterte utgavene av Audi TT kommer på markedet i årets fjerde kvartal og kan bestilles fra sent september.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: