Dramatisk avslutning på Wales Rally GB - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Dramatisk avslutning på Wales Rally GB
Sebatien Ogier vant Wales Rally GB etter en heftig kamp mot Jari-Matti Latvala på søndagens etapper. En syk Andreas Mikkelsen klarte å kapre sjetteplassen etter forrykende kjøring lørdag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Da tre etapper gjensto hadde Toyota-fører Latvala ledelsen med 3,6 sekunder, men regjerende verdensmester Sebatien Ogier i Ford ble for tøff for finnen. Han vant de tre siste etappene og seiret dermed med 10,6 sekunder etter tre dagers kjøring.

Tredjeplassen gikk til Esapekka Lappi i Toyota, mens Craig Breen ble beste Citroën-fører på fjerdeplass. VM-ledende Thierry Neuville i Hyundai var nede på 8. plass før dagens etapper, men klarte å avansere til femteplass etter gnistrende kjøring søndag.

Andreas Mikkelsen ble beste nordmann på sjetteplass, mens Mads Østberg endte som nummer åtte. Mellom dem kilte Andreas’ teamkollega, Hayden Paddon seg.

Wales Rally GB ble kontrastenes løp for Andreas Mikkelsen. Fredag formiddag slet han med bilen, og tapte mye tid. Lørdag imponerte han stort, var raskeste fører og vant tre fartsetapper. Søndag handlet alt om å mobilisere krefter til å fullføre løpet.

– Vi kan ikke være annet enn fornøyde etter det vi presterte i går, og at vi kom oss gjennom dagen i dag. Formen har rett og slett vært ganske dårlig i dag, og jeg skulle aller helst ha holdt senga. I går kveld kjente jeg at noe var på gang, og hadde vondt i hele kroppen, sier han.

Med Anders Jæger i høyrestolen hadde Andreas Mikkelsen som mål å komme på pallen i VM-runden i Wales. Han måtte imidlertid ta til takke med en sjetteplass, og mye av årsaken til det var en bil som ikke oppførte seg som han ønsket på fredag formiddag.

– Men det vi presterte i går, gjør at jeg er fornøyd likevel. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt på fredag. Vi brukte en senterdiff som rett og slett ikke fungerte. Det er vanskelig å prestere når man ikke stoler på bilen, sier han.

– Vi fikk endret det på fredag ettermiddag, og da begynte ting å bli bedre. Lørdag fungerte alt som det skulle. Utrolig moro å være med å fighte helt i toppen, og tre etappeseire er jo kult. Bilen gjorde akkurat som jeg ville, og da er det enkelt å kjøre fort, fortsetter Andreas.

– Søndag ble en utrolig tøff dag for kroppen, og akkurat nå er jeg bare letta over at vi kom oss igjennom, og at alle Hyundai’ene sikret viktige poengene for teamet. Selv om sjetteplass ikke var det vi kom hit for, så var det mye bra. Og det lover godt før neste VM-runde i Spania, konstaterer han.

Thierry Neuville leder fortsatt VM-sammendraget med 189 poeng, men han pustes nå i nakken av Sebastien Ogier med 182 poeng.

Ott Tänak i Toyota ledet rallyet suverent etter 15 etapper, men en hard landing etter et hopp lørdag ettermiddag medførte ødelagt radiator og brudd for dagen. Men estlenderen er fortsatt med i VM-striden med sine 168 poeng når to VM-runder gjenstår, Spania og Australia.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: