Volvo : Volvo utvider VIP-programmet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Volvo utvider VIP-programmet
Volvo har alltid vært gode på sikkerhet, men så sikre biler som disse har de aldri tidligere tilbudt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nå kan du nemlig bestille Volvo XC90 Armoured – en pansret SUV som beskytter sine passasjerer mot det meste.

Ifølge Volvo er markedet for pansrede kjøretøy i rask vekst, med stadig flere tilbydere som slåss om kundene.

Volvo sier de har mottatt mange henvendelser om å produsere en pansret XC90. De har årelang erfaring med å skreddersy politi- og andre spesialbiler etter kundens ønsker, ja, faktisk leverte Volvo sin første politibil allerede i 1929.

XC90 Armoured (heavy) holder såkalt nivå VR8, hvilket innebærer at den gir høy grad av beskyttelse samtidig som bilen ivaretar sine fundamentale egenskaper. Potensielle kunder er sikkerhetsselskaper og etater som transporterer høyt profilerte personligheter.

Utviklingsprosessen har pågått over cirka to år, og VPAM VR8 sertifiseringen innebærer at bilen har 360-graders ballistisk beskyttelse samtidig som den er beskyttet mot eksplosiver.

Spesialutgaven er basert på en XC90 T6 AWD med utstyrsnivå Inscription. Etter å ha forlatt samlebåndet i Torslanda ved Göteborg sendes bilen til Trasco Bremen GmbH, et selskap som i årevis har spesialisert seg på pansrede kjøretøy.

Pansringen består av 10 mm høyfast stål, mens glasset kan ha en tykkelse på inntil 50 mm. Den ekstra beskyttelsen øker vekter med rundt 1400 kg, slik at en ferdig bil veier inntil 4490 kg inkludert fem passasjerer.

Chassis og bremser er selvsagt tilpasset den ekstra vekten. Av diskresjonshensyn utføres pansringen på en slik måte at bilen ikke skiller seg markant fra en ordinær XC90 i forbifarten. Alle kunder får selvsagt tilfredsstilt individuelle ønsker og behov med hensyn til utstyr.

Volvo XC90 Armoured (heavy) er bestillingsklar nå, og de første bilene leveres mot slutten av året.

Det er heldigvis de færreste som trenger beskyttelse på dette nivået, så Volvo lanserer også lettere pansrede modeller. Disse bilene er basert på XC60 T6 AWD Inscription og XC90 T6 AWD Inscription.

Disse kan brukes av celebriteter og næringslivsledere som ikke er utsatt for like ekstreme trusler. Biltypen benyttes også av sikkerhetsselskaper, politi, diplomatkorps og privatpersoner.

Disse bilene bygges for Latin-Amerika og Europa. Etter at basisbilen er produsert i Sverige sendes den til Brasil hvor ekspertisen på slike kjøretøy er høy siden behovet har vært til stede der i årevis.

Siden beskyttelsen er lettere her er de i hovedsak bygget for å motta skudd fra håndvåpen. Dermed stiger heller ikke vekten like dramatisk –det er bare snakk om et tillegg på rundt 250 kg som selvsagt kompenseres for gjennom oppgraderte bremser og chassis.

Ifølge Volvo opprettholdes i hovedsak bilens ordinære egenskaper. De lett pansrede bilene er leveringsklare fra første halvår 2020.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: