Toyota Prius Plug-in Hybrid: Prius med skyv bakfra - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Prius med skyv bakfra
PRØVEKJØRT: Så er det bare å puste lettet ut for alle som har savnet firehjulsdrift på Toyota Prius - for endelig er den her, men med særdeles enkel AWD-teknikk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 5-2019.

RAV4 har til nå vært eneste hybride Toyota med firehjulsdrift. Men i forbindelse med oppgraderingen av Prius har det lykkes Toyota Norge å «overtale» Toyota sentralt til å slippe løs på norske Prius-kunder en oppgradert versjon av firehjulsdriften som brukes på Prius i Japan.

4x4 gjelder ikke ladbar Prius etter stasjonsvognen, kun varianten med tradisjonell hybrid drivlinje får AWD mot et pristillegg på 20.000 kroner. 4x4 Prius koster fra 315.900 kroner, og det forventes at de fleste vil velge varianten med drift på alle hjul.

Liten elmotor
Skyvet bak skjer via en bitteliten elmotor som inkludert aksler og annen nødvendig teknikk ikke øker vekten med mer enn 66 kilo, og derfor knapt drar opp forbruket. Men den stjeler 40 liter av bagasjerommet.

Motoren yter ikke mer enn 7,2 hk og er kun ment å forbedre framkommeligheten, eksempelvis i bratte bakker om vinteren. Fordi motoren gires ned, gir den hele 570 Nm i kraft opp til 10 km/t, så henger den med opp til 70 km/t, men med økt hastighet avtar momentet.

Justert
Den lettere oppgraderingen inkluderer små endringer i front og hekk som demper Prius noe spesielle utseende. Videre justeres interiøret hvor det viktigste er at de hvite elementene, i hovedsak midtkonsollen, etter klager fra kundene endres til svart pianolakk.

Prius er bilen som grønnvasket Toyotas image et tiår før elbilene feide hybridene til side i kampen om å være det mest miljøriktige bilalternativet.

Fortsatt er Toyota den desidert største leverandøren av hybride biler i verden, og i Norge står de hybride bilmodellene for nær 94 prosent av Toyotas samlede personbilsalg, inkludert hver femte ladbare Prius.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: